BİLİM-TEKNOLOJİ

Twitter taklit hesapları kalıcı olarak kapatacak

Abone Ol

Elon Musk, Twitter'dan yaptığı açıklamada, profiline açık bir şekilde "parodi hesap" ifadesi bulunmayan taklit hesapların kalıcı olarak askıya alınacağını belirtti.

Son günlerde binlerce işçiye çıkış verdiği için gündemde olan Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk, yayınladığı twitter paylaşımında onaylı hesap olarak bilinen "mavi tik" uygulamasını ücretli hale getirdiğini ve herhangi bir isim değişikliğinin, "mavi tik rozeti"nin geçici kaybolmasına neden olacağını ifade etti.

Öte yandan, geçmişte söz konusu hesaplar askıya alınmadan önce uyarı yapıldığını anımsatan Musk, yeni dönemde bu konuda herhangi bir uyarının yapılmayacağını kaydetti.

Musk, onaylı hesap uygulamasının yaygınlaşmasıyla toplumun sesinin daha güçlü çıkacağını savunarak, Twitter'ın "dünyadaki en doğru bilgi kaynağı" olması gerektiğine işaret etti.

Mavi tik ücreti: 8 dolar
Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Pazar günü “mavi tik” uygulamasında yeni bir döneme girildi. Ayda 5 dolara mal olan ücretli Twitter Blue'nun yeni sürümünün fiyatı 8 dolara çıkartıldı. Twitter Blue kullanıcıların daha uzun videolar ve ses klipleri paylaşmasına olanak sağlıyor, ayrıca, bir tweet'in altındaki yorumlarda ödeme yapan üyelerden gelen mesajlar daha yüksek görünürlüğe sahip oluyor.

Twitter'ın son dönemde çok konuşulan "mavi tik", hesabında daha çok kamuoyunu ilgilendiren paylaşımlar yapan kişilere veriliyor. Twitter'da yaklaşık 400 bin mavi onay rozetli hesap bulunduğu tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol