Türkiye'ye yurt dışından 15 vekil

Abone Ol


50 yıl sonra Türkiye’deki seçimlerde seçmen hakkına kavuşan Avrupalı Türklere yaşadıkları ülkelerden TBMM’ne seçilme hakkı da veriliyor. Bozkır konu ile ilgili açıklamasında yurt dışı seçim bölgesinden 15 milletvekilinin seçilerek Türkiye’ye gönderileceğini belirtti.
Bozkır’ın hangi ülkenin kaç milletvekili çıkarcağı konusunda henüz bir şey söylmemesine rağmen; yapılan yorumlarda en fazla adayın en çok Türkün yaşadığı Almanya’dan olması, diğer ülkeler için seçmen yoğunluğuna göre aday sayısının belirleneceği iafde edildi.
2019 tarihindede yapılacak genel seçimlere kadar tüm hazırlıkların tamamlanması için çeşitli ülkelerle görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Mülteciler konusuna da değime,ne Bozkır mültecilere adete savaş esiri gibi davarnıldığına dikkat çekerek, “ Zşynet eşylarına el konulan, dörtlü nizamda yürütülüp önde atlı polislerle esir kamplarına götürür gibi mültecilere muamele eden ülkeleri tarih unutmaycaktır.” Dedi. Mületeciler konusunda Almanya’yı ve Merkel’i takdir eden Bozkır, “ Ne diyor Şansölye Merkel, ‘Bunlar insandır’ diyor. ‘İnsanın göçü önlenmemelidir ve önlenemez de’ diyor. ‘Onun için bunlara insan gibi davranalım. Onun için bunlara legal halde gelmelerini sağlayalım. Sorumluluğu paylaşalım. Bu yükü birlikte kaldıralım ve bunlara insan olduklarını anlatalım’ diyor. Onun için şu anda Türkiye ile Almanya aynı resme bakıyor, aynı sorumluluğu paylaşıyor ve tarih ilerde bu insanca davranışı hep hatırlayacak” dedi.

©SONHABER.EU
Abone Ol