HOLLANDA

Türkiye uçuşu iptal edilen 170 Corendon yolcusu Rotterdam Havaalanını işgal etti!

Abone Ol

Pazar akşamı Ankara ‘ya gitmek için Rotterdam havalimanına gelen Corendon yolcuları uçaklarının iki sefer ertelenmesi üzerine havalimanını işgal etti. Bir grup yolcu check-in kontuarını bir kısmı ise giriş kapısını bloke etmekle tehdit etti. Havalimanı yönetimi yolculara otele veya evlerine gitme tavsiyesinde bulundu.

Rijnmond gazetesinde yer alan habere göre, Pazar akşamı saat 21:05’de, Ankara’ya gitmek üzere kalkacak olan uçak için Rotterdam Havalimanına gelen yolcular uzun bekleyişin ardından uçaklarının pazartesi günü sabah saatlerine ertelendiğini öğrendi.

Gazeteye yapılan açıklamaya göre, Ankara’dan gelecek olan uçak geç havalandığı için Rotterdam havalimanındaki saat kuralına göre iniş yapamadı. Rotterdam Havalimanında gürültü kirliliği nedeniyle saat 23:00'ten sonra yolcu uçaklarının alana inmesine izin verilmiyor. Bu nedenle sefer Pazartesi sabah saat 08:00’e ertelendi.

Yolcuların Pazar gecesi saat 20:30 civarında uçağın ertelendiğine dair bilgilendirildiği belirtilen haberde, yolcuların protestosu üzerine Corendon’un, uzaktan gelen yolcular için otel ayarladığı belirtildi. 

Bugün sabah saatlerinde tekrar alana gelen yolcular ikinci bir şokla karşılaştı. Rotterdam Ankara seferini yapacak olan uçuş bir kez daha Salı günü saat 10:00’a ertelendi. Corendon’dan açıklama yapacak bir yetkili bulamadıklarını dile getiren yolcular, alandan hiçbir uçak kalkmaması için kapıları tutma tehdidinde bulundu.

Rotterdam havalimanı yetkilileri yolcuları sakinleştirmeye çalışırken, alanı boşaltmalarını ve evlerine veya bir otele gitmelerini tavsiye etti. . Corendon’un, yolcularla daha fazla iletişim kurmak zorunda olduğunu belirten alan sözcüsü kalacak yerlerin ayarlanmasından da şirketin sorumlu olduğunu aktardı. 

Alan sözcüsü “Corendon ile iletişim kurmak zor, anlıyorum. Bu kişilerin bu kadar uzun süredir herhangi bir bilgi alamamış olmaları çok üzücü.” dedi.
 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Abone Ol