HOLLANDA

Sendikalar ve Albert Heijn görüşmeleri başladı: Grevler askıya alındı

Abone Ol

Hollanda'nın önde gelen süpermarket zinciri Albert Heijn ve sendikalar, çalışanların ücret ve çalışma koşulları konusundaki anlaşmazlığı çözmek için masaya oturdu. Görüşmelerin başlamasıyla birlikte şimdilik grevlerin askıya alındığı bildirildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; işçi sendikaları ve süpermarket zinciri arasındaki görüşmelerin olumlu bir şekilde ilerlediği ve tarafların, çalışanların taleplerini karşılamak üzere ortak bir zeminde buluşma çabalarını sürdürdüğü belirtildi. 

Görüşmeler devam ederken, çalışanların grevlerini sonlandırarak işlerine geri döndükleri ifade eden bir sözcü, grev sürecinde boşalan rafların doldurulma işleminin birkaç gün sürebileceğini söyledi. Dağıtım merkezlerinden tırların bu sabah itibariyle yola çıktığını belirten sözcü, öncelikle mağazalara tedarik sağlamaya odaklanıldığını, taze ve sık satılan bozulmayan ürünlere öncelik verildiğini ve akabinde temizlik ürünleri gibi ürünlerin dağıtımına devam edileceğini belirtti.

Albert Heijn dağıtım merkezlerindeki çalışanlar, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle önceki günlerde greve gitmiş ve süpermarket zincirinin bazı şubelerinde tedarik sıkıntısı yaşanmaya başlamıştı. Görüşmelerin başlaması ve grevlerin askıya alınması ile birlikte grev sürecinde boşalan raflarında  tekrar dolması hedefleniyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol