DÜNYA

Philips, 1100’ü Hollanda’da olmak üzere 6000 kişiyi işten çıkartıyor 

Abone Ol

Yeniden yapılanma sürecine giren teknoloji şirketi Philips bin yüzü Hollanda’da olmak üzere dünya çapında 6 bin kişiyi işten çıkartacağını açıkladı. 

Philips'ten 2022 yılı satışlarına ilişkin yapılan açıklamada, satışların düştüğü ve şirketin 1,6 milyar zarar ettiği belirtildi.

Bu sabah saatlerinde açıklanan rapora göre şirket 3 bini  bu yıl içerisinde olmak üzere 2025 yılına kadar toplam 6 bin kişiyi işten çıkartmış olacak.

Elde edilen bilgilere göre Hollanda’da işten çıkartılacak olan personelin üçte ikisi Zuidoost-Brabant bölgesi, Best ve özellikle Eindhoven'daki merkezlerden olacak.

Şirket binlerce kişiyi işten çıkartırken aynı zamanda çalışma stratejisinde de değişikliğe gidecek. Philips birçok faaliyeti merkezden dağıtmak istiyor. Örneğin, her bir Philips birimi yakında kendi pazarlamasından sorumlu olacak. 

Şirket şu anda 11 bini Hollanda'da olmak üzere dünya çapında yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlamakta.

Philips, geçtiğimiz yıl özellikle büyük ölçüde apne cihazlarının geri çağrılması nedeniyle ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmıştı. Cihazlar, köpük parçalarının parçalanma riski bulunduğu ve bunun kullanıcının sağlığına zarar verebileceği nedeniyle geri çağrıldı. Bu geri çağrılma faaliyeti şirkete aşırı mali yük getirdi.

Bu yılın başlarında Philips, Amerikan makamlarıyla yaşanacak sorunlar nedeniyle 1,3 milyar euro bütçe ayrıldığını açıkladı.

Philips, geçen yıl Ekim ayı sonunda da operasyonel maliyetlerin azaltılması ve performansın artırılması amacıyla, 400’ü Hollanda’da olmak üzere dünya genelinde toplam 4 bin kişinin işten çıkartılacağını açıklamıştı. 

Ekim ayında yapılan açıklamada; şirketin teslimat sorunları, hızla yükselen enflasyon, Çin'deki katı korona önlemleri ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle baskı altında kaldığı, yılın üçüncü çeyreğinde cironun yüzde 5 azalarak 4,3 milyar euroya gerilediği ve dördüncü çeyrekte de rakamların düşük çıkacağının tahmin edildiği belirtilmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol