HOLLANDA

Hollanda’da Schiphol'daki kaos nedeniyle uçuşunu iptal edenler para iadesi alamaz!

Abone Ol

Schiphol havalimanında yaşanan olumsuzluklar nedeniyle uçuşunu veya tatil programını iptal etmek isteyen yolculara seslenen Seyahat Acenteleri Birliği ANVR biraz daha sabırla beklemeleri gerektiğini söyledi. 

ANVR “ne kadar can sıkıcı olursa olsun” yaşanan bu olumsuzlukların, iptal nedeni olarak görülmeyeceğini, bu yüzden uçuşunu kendi iptal eden yolcuların, ödediği ücreti geri alamayabileceklerini hatırlattı. 

ANVR direktörü Frank Oostdam konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, toplu olarak iptal edilen uçuş ve tatil organizasyonlarının seyahat acentelerinin sonu anlamına geldiğini belirtirken, TUI ve Sunweb yetkilileri “Schiphol’de yaşanan belirsizliğin” uçuş iptal için geçerli bir neden sayılmayacağını ve geri ödeme yapılmama ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi. 

ANVR ve diğer seyahat acenteleri hangi uçuşların iptal edileceği konusunda daha fazla netlik olana kadar vatandaşların sabırlı olmaları tavsiyesinde bulundu. Sunweb ve TUI iptal veya değişiklik konusunda yolculara gerekli yardımın sağlanacağını ancak bunun için biraz daha zamana ve netliğe gerek duyulduğunu belirtti.

Schiphol yönetimi önümüzdeki yaz aylarında alanda yaşanacak yoğunluğu azaltmak için havayolları şirketlerinden Temmuz ve Ağustos aylarında yolcu sayısını azaltmasını istedi. Schiphol tarafından getirilen kotaya göre; Temmuz ayında günlük en fazla 67 bin 500 yolcunun, ağustos ayında ise 72 bin 500 yolcunun uçuşuna izin verilecek.

Schiphol havalimanında alanı en yoğun şekilde kullanan KLM’in en fazla uçuş iptali yapacağı tahmin ediliyor ancak diğer uçak şirketleri de orantılı olarak kapasiteden vazgeçmek zorunda kalacak. EasyJet  ve Transaviageçtiğimiz hafta bazı uçuşlarını iptal edeceğini duyurdu. Corendon ise 150 uçuşunu Rotterdam Havalimanına aktardığını açıkladı.

ANVR geçen hafta yaptığı açıklamada Schiphol'de uygulanan kısıtlamalar nedeniyle seyahat organizasyonlarının maruz kaldığı zararın da Schiphol yönetimi tarafından  telafi edilmesi gerektiğini belirtmişti. eceğini belirtmişti. ANVR direktörü Frank Oostdam, toplam mali zararın yüz milyonlarca euroya ulaşabileceğin ve ancak yaz dönemi sonrası net rakamın görüleceğini belirtti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Abone Ol