HOLLANDA

Hollanda'da okulların ne zaman açılacağı bugün belli olacak

Abone Ol

Salgın Yönetim Ekibi (OMT) Pazartesi günü sabah saatlerinde yapacağı toplantı sonrasında, kabineye eğitimdeki korona önlemleri hakkında tavsiyede bulunacak. OMT’nin vereceği tavsiye üzerine kabine bugün okulların ne zaman açılacağına karar verecek.

Korona virüsünün daha bulaşıcı Omicron varyantı endişesi taşıyan hükümet geçtiğimiz ay eğitime, olağan Noel tatilinden bir hafta önce ara vermişti. Başbakan Rutte bu karar üzerine yaptığı açıklamada, OMT tavsiyesine bağlı olarak okullardaki eğitime 10 Ocak tarihinde başlayıp başlamayacağına karar verileceğini belirtmişti. 

Erken başlatılan Noel tatilinde MBO, HBO ve üniversitelerdeki eğitime de ara verildi ancak, sınavlar devam etti.

Eğitimin dışında karar verilen diğer korona önlemleri en az 15 Ocak'a kadar yürürlükte kalacak. Zorunlu ihtiyaç malzemeleri ile ilgili dükkan ve mağazalar dışında tüm sektörler Ocağın ikinci haftasına kadar kapalı kalacak. Kapanma kuralı diğer sektörlerin yanı sıra etkinlikler, restoranlar, tiyatrolar ve sinemalar için de geçerli.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU

Abone Ol