HOLLANDA

Hollanda’da kendi çabalarıyla zengin olan 100 genç milyoner açıklandı

Hollanda’da servetini oluşturarak milyonerler listesine giren 40 yaş altı zenginler listesi açıklandı. 2024 listesinin başında DJ Martin Garrix geldi.

Abone Ol

İş dünyası dergisi Quote “Kendi Kendini Yetiştirmiş En İyi 100 Genç Milyoner” listesinin on dokuzuncu sayısında yayınladı. Buna göre Dj Martin Garrix bir kez daha 40 yaşın altındaki en zengin unvanını aldı.

Hollanda’da “100 Jonge Selfmade Miljonairs” yani kendi çabalarıyla zengin olan, 40 yaş altı  en zengin 100 kişi açıklandı. Aileden gelen bir servet olmadan kendi çabaları ile zengin olan milyonerlerin daha çok yapay zeka destekli iş alanlarında çalıştığı görüldü. Listede dikkat çekici bir başka nokta ise geçen yıl 4 kadın girişimcinin sayısının 6’ya çıkmış olması.

Kendi kendini yetiştirmiş en zengin milyonerlerin toplam serveti 3 milyar eurodan fazla azalmış olsa da bu yıl genç milyonerlerin varlıklarının toplam değeri 5,4 milyar euro civarında.

Listenin ilk sırasında yer alan Martin Garrix’in geçen yıl 48 milyon olan servetinin 50 milyona ulaştığı tahmin ediliyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 29. sırada yer alıyor.

Garrix, önemli varlıklara sahip tek tanınmış DJ değil. Nick van de Wall (Afrojack), Robbert van de Corput (Hardwell) ve Sam Renders (Sam Feldt) da en zengin 100 genç girişimci arasında yer alıyor.
Listeye göre en zengin 100 milyonerin çoğunluğu otuzlu yaşlardaki kişilerden oluşuyor. Sadece 7 kişi 20’li yaşlarda.

Listede 6 kadın girişimci var
Listede geçen yıl dört olan kadın sayısı altıya yükseldi. 34 yaşındaki mücevher markası My Jewellery'nin kurucusu Sharon Hilgers, tahmini 46 milyon euro'luk servetiyle en üst sıradaki kadın (37. sırada). 

Listede yer alan en zengin genç kadınlar ise daha çok Hollandalı ünlülerden oluşuyor: Moda girişimcisi Nikkie Plessen (45 numara), model Doutzen Kroes (67 numara) ve kozmetik markası Gisou ile tanınan influencer ve girişimci Negin Mirsalehi (75 numara). 

Yapay zeka revaçta
Listeye yeni giren 40 yaş altı milyonerler arasında yapay zeka kullanan girişimci sayısı oldukça artmış durumda.  Bunlar arasında, muhasebecilerin işini daha az sıkıcı hale getirmek için yepyeni sistem geliştiren Datasnipper ile yapay zekayı kullanan Maarten Alblas (31), Jonas Ruyter (32) ve Kai Bakker (32) yer alıyor. 

Derk Arts (37) teknolojiyi tıp dünyasındaki araştırmalarında yardımcı olmak için kullanırken, Indra den Bakker (34) orman yangınlarını önlemek için kullanıyor ve Ernst van Bruggen (35) ve Rien Kamman (38) bahçıvanların mahsulleri daha verimli yetiştirmelerine yardımcı oluyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol