HOLLANDA

Hollanda’da geçtiğimiz ay giyim ve ayakkabı sektöründe ciro artışı yaşandı

Abone Ol

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre mart ayında perakende sektöründeki ve özellikle giyim ve ayakkabıdaki satışlarda yüzde 8,8 oranında artış yaşandı. Buna karşı süpermarket ve diğer gıda ve içecek satışlarında düşüş oldu.

Mart ayında gıda dışı ürün satışı yapan mağazaların cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında arttı. Bunun nedeni Korona tedbirleri nedeniyle birçok mağazanın kapalı kalması.

En fazla ciro artışı, yüzde 53,5 ile giyim sektöründe yaşandı. Bunun yanı sıra “kendin yap” ürünlerinin satışını yapan mağazalar, ayakkabı mağazaları ve tüketici elektroniği satıcılarının cirolarında da artış yaşandı.

Süpermarket gibi gıda ve içecek ürünleri satan mağazalarda ise durum biraz daha kötü. Bu sektörde cirolar geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 6,2 düştü. 

CBS; geçen yıl mart ayına göre bu yıl gıda ve içecek sektöründe fiyatların zamlandığını bu nedenle de ciro kaybının yüzde 0,9 ile sınırlandığını belirtti.

Foto: Artificial Photography - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Abone Ol