HOLLANDA

Hollanda’da fırtına sonrası şimdi de su baskını tehlikesi yaşanıyor!

Abone Ol

Franklin fırtınası ile birlikte bu sabahtan itibaren başlayan yoğun yağış, Hollanda’nın kıyı kesimleri ve Rijnmond bölgesinde su seviyesinin normal seviyenin üzerine çıkmasına neden oldu. Dordrecht, Vlaardingen ve Zwijndrecht belediyeleri vatandaşları akşam saatleri için uyardı.

Kıyı kesimleri ve Rijnmond bölgesine dikkat!
Rijkswaterstaat bugün geç saatlere kadar kıyı kesimlerde ve Wadden bölgesinde gelgit ile birlikte su seviyesinin yüksek olacağını duyurdu. 

Bu nedenle Haringvlietdam, Hollandsche IJsselkering ve Oosterscheldekering sabahın erken saatlerinde kapatıldı. Hollandsche IJsselkering'in öğleden sonra tekrar kapanması bekleniyor.

Vlaardingen’de yollar kapanacak
Vlaardingen’de su seviyesinin bugün saat 19.00 civarında normal seviyeden 2,54 metre daha yüksek olacağı tahmin ediliyor. Bu nedenle şehirde su taşmaları yaşanacağı belirtildi.

Belediye Westhavenkade (Westerhoofd ve Galgkade arasındaki bölüm), Maasboulevard (Abel Tasmanlaan ve Westerhoofd arasındaki bölüm), Oosthavenkade (Oosterhoofd ve Vulcaanweg arasındaki bölüm) ve Koningin Wilhelminahaven'de bulunan tüm yolları yaklaşık 16:30 ile 22:00 saatleri arasında kapatılacağını duyurdu.

Dordrecht kum torbalarını hazırladı 
Dordrecht belediyesi ise sosyal medya hesabı ve resmi web sitesinden yaptığı açıklamada, su taşkınları nedeniyle sokak seviyesinin altında kalan ev ve işyerleri sahiplerini uyardı. 

Belediye, tarihi liman bölgesindeki sakinlere ve girişimcilere yüksek su seviyelerine hazırlanmaları konusunda tavsiyede bulunuyor. 

19 Şubat Cuma günü şehir merkezindeki 3 yere kum torbaları dağıtıldığını belirten belediye, vatandaşların bu noktalardan kum torbaları tedarik edebileceği belirtildi. 

Belediyenin kum torbaları dağıtımının yapıldığı noktalar: Boomstraat ileTaankade’nin köşesi, Roobrug ile Nieuwe Haven’ın köşesi, Leuvebrug ile Voorstraat köşesi. 

Zeijndrecht belediyesi de özellikle Veerplein-Zomerlust bölgesinin tehlike arz ettiği uyarısı yapıldı. Belediye vatandaşlara araçlarını bu bölgelere bırakmaması konusunda uyardı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Abone Ol