Hollanda’da corona virüs paniği halkı marketlere hücum ettirdi

Abone Ol

Yetkililer vatandaşların gıda ürünlerini stok yapmaması gerektiğini aktarıyor. Marketler ise ürün tedarikinde sorun bulunmadığını açıkladı. Vatandaşlar su, süt, un, yağ, şeker, makarna ve bakliyat ürünlere yöneldi.

Temizlik ve gıda reyonları boşaldı

Hollanda’da süpermarketlerde temizlik ve gıda reyonları boşaldı. Vatandaşların daha çok dezenfeksiyon, ıslak mendil, el sabunu ve peçete gibi ürünler ile temel ihtiyaç maddesi olan su, süt, un, yağ, şeker, makarna ve bakliyat ürünlerini stokladığı gözlendi. 

Stoklarda sıkıntı yok açıklamsı yapıldı

Öte yandan Hollanda’da büyük gıda marketlerinin çatı örgütü Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL, Hollanda’da artan corona virüsü vakası sonrası, tüketicilere ürün ve hizmet tedarikinde bir sıkıntı öngörülmediğini açıkladı.

Tarım Bakanı Carola Schouten ve CBL, marketlerdeki ürün stoklarının yeterli olduğunu ifade ederek, “Virüsün Çin’de ilk tespiti, ardından diğer ülkelerde görülmesi ve vaka sayılarının artmasıyla, diğer ülkelerde yaşanan sıkıntılar göz önünde bulundurularak, ülkemizde önlemlerimizi almıştık” diye konuştu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU

Abone Ol