HOLLANDA

Hollanda'da 2022'de organ bağışçı sayısı arttı, 860 organ nakli gerçekleşti

Abone Ol

Hollanda’da geçen yıl ölümünden sonra organlarını bağışlayan ve bu sayede organ nakli bekleyen hastaların yaşamasını sağlayan kişilerin sayısında artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl 285 organlarını bağışladı. Hollanda Organ Nakli Vakfı (NTS) ilk kez bu kadar çok kişinin organ bağışında bulunduğunu açıkladı.

Hollanda Organ Nakli Vakfı (NTS) tarafından yapılan açıklamada, bu sayede geçen yıl içerisinde organ nakli yapılan hasta sayısının Corona pandemisi öncesindeki sayıya çıktığı belirtildi.

NTS verileri pandemideki düşüşün ardından, geçen yıl toplam 860 organ nakli gerçekleştirildiğini gösteriyor. 2021’de gerçekleştirilen organ nakli sayısı 758’di.

Vakıf direktörü Bernadette Haase, bu artıştan memnun olduğunu belirtti ve “Bağışçıların ve bağış yapacak yakın akrabaların organ bağışı seçimini çok takdir ediyoruz. Sonuç olarak, pek çok kişinin hayatının kurtarıldığı nakiller yapılabiliyor” şeklinde açıklama yaptı.

Vakıf verilerine göre yüksek nakil sayılarına rağmen, böbrek nakli için bekleyenlerin sayısı hala yüksek. NTS’ye göre bunun nedeni daha çok hasta sayısının her geçen gün artması. Vakfın veril,0erine göre şuanda bin 247 kişi organ nakli için bekliyor. Bu hastaların içerisinde en büyük grubu böbrek nakli bekleyenler oluşturuyor.

Bağışçı sayısındaki artışın, 2020 yılında yürürlüğe giren Organ Bağışı Yasası ile ilgili olup olmadığı henüz bilinmiyor. Şuanda yürürlükte olan yasaya göre 18 yaşından büyük herkes, bağışçı olmak istemediğini açıkça belirtmediği sürece, otomatik olarak “bağışçı” olarak kaydediliyor. Sağlık, Refah ve Spor Bakanlığı (VWS)’nın yürürlükteki yasanın sonuçlarını bu yıl yeniden değerlendireceği belirtiliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol