HOLLANDA

Hollandaca bilenler için Türkiye’de kaçırılmayacak çalışma fırsatı

VANAD Engage Türkiye, Hollandaca bilen, Türkiye’de yaşayan ve Hollanda iş etiğine göre çalışmak isteyenler için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.

Abone Ol

Türkiye’de Hollanda standartlarında çalışmak isteyen birçok kişinin başvurduğu kurumların başında Hollanda-Türk ortaklığı firmalar geliyor. Bu anlamda, hem Felemenkçe bilgisini kaybetmemek hem de Türkiye’de yaşayıp çalışmak isteyen kişilerin tercihi Call Center’lar oluyor. Türkiye’de 8 şubesi ve yüzlerce çalışanıyla, sektörde adından söz ettiren VANAD Engage Türkiye firmasının İnsan Kaynakları Müdürü Dilek Biçici Ural, yürütülen projelerden, işe alıma ve çalışma etiğine kadar tüm detayları Sonhaber.eu’ya anlattı.

Kendisi de belirli bir yaştan sonra Hollanda’dan Türkiye’ye göç eden Ural, VANAD  Engage  içerisinde Hollanda iş mantığı ve Türkiye’de çalışma kavramları arasındaki dengeyi kurduklarını belirtti. Bu nedenle hem Hollandalı firmaların dikkatini çekmeyi hem de Türkiye’deki personel havuzunu iyi bir şekilde koordine etmeyi başardıklarını belirten Ural’a VANAD Engage Türkiye’yi sorduk.

VANAD Engage Türkiye nasıl ve nerede kuruldu?
Türkiye’de Felemenkçe alanında seçili dış kaynak sağlayıcılarından biri olan VANAD Engage Türkiye, ilk olarak 2017 yılında Tulip Elite adıyla kuruldu. Aralık 2022’de Hollanda’da çağrı merkezi sektöründe aktif bir şekilde yer alan VANAD Engage ile ortak ilerleme kararı aldık. O günden bugüne kadar Türkiye genelinde 8 şubemizle ve 200 den fazla çalışanımızla hizmet vermekteyiz.

Hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz

Hollanda’nın en önde gelen e-sipariş markalarından tutun, telekomünikasyon ve sigorta firmalarına kadar, farklı sektörlerdeki 10’dan fazla markaya hizmet veriyoruz. Örnek vermem gerekirse Odido için telekomünikasyon alanında destek sağlıyoruz ve Mart ayı itibari ile de Hollanda’nın en büyük sigorta firmalarından Achmea’ya destek vereceğiz. 

VANAD Engage Türkiye personel alımı nasıl gerçekleşiyor? 
İşe alım bizim şirketimizin kalbi, adaylarımızın ilk tanıştığı, şirket hakkında fikir sahibi olduğu departmandır. Bu sebeple bu süreci doğru yönetmemiz ve adaylara bu yolculukta her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmemiz önemlidir. Türkiye'de lokal job siteleri, LinkedIn, İnstagram gibi platformlarda veya medya kuruluşları aracılığıyla ilanlarımızı veriyoruz. Süreç genel olarak ilan yayınlama, başvuru toplama/değerlendirme, ilk telefon görüşmesi, yüz yüze veya online tanışma, test süreçleri ve teklif süreci ile devam eder ve içe başlama ile tamamlanır.

Çalışanların mesai saatlerinde ofiste bulunma zorunluluğu var mı?


Bu projeden projeye göre değişiyor ama çoğunluk olarak hibrit çalışıyoruz. Bir kaç gün ofis, bir kaç gün ev gibi düşünebilirsiniz.

Hollanda ve Türkiye bağlamında biraz da Call Center sektöründen bahseder misiniz? Büyük veya nispeten orta ölçekli Hollandalı firmalar neden Türkiye’yi tercih ediyor? 
On yıl önce baktığınız zaman Suriname gibi ülkeleri çok duyuyorduk ama Türkiye şuanda bu konuda hem kaliteli hizmet verebiliyor hem de Felemenkçe bilen personel havuzu çok geniş. Baktığımız zaman Hollanda’daki firmalar için Türkiye'nin verdiği hizmet, potansiyel olarak diğer ülkelere göre daha cazip geliyor. Çünkü hem kalite var hem de kaliteli hizmet verebilen personel sayısı yüksek. 

Firmanızı sektörde diğer firmalardan ayıran özelliği nedir? 
Vanad Engage olarak profesyonellik bizim için çok önemli. Hizmet verdiğimiz şirketlere karşı o seviyeyi yakalamak isterken, diğer taraftan yurtdışında yaşayıp Türkiye’ye gelen arkadaşlarımızın da çalışma ortamına yabancılık çekmemesine gayret ediyoruz. Kurumsalız ve profesyonelliği önemsiyoruz ama diğer taraftan da Hollanda'dan gelen arkadaşlara “aile” hissiyatını da veriyoruz.  Bu anlamda gerçekten güzel bir denge sağladığımızı düşünüyorum. Biz Hollanda'da nasıl öğrendiysek burada da o şekilde çalışıyoruz. Herkes birbirine destek oluyor ve elimizden geldiğince çalışanlarımıza da bunu aktarıyoruz. ‘Mutlu çalışan’ doğrudan ‘iyi performans’a ve aynı zamanda müşterilerimize kaliteli hizmete dönüşüyor. 

VANAD Engage Türkiye olarak gelecek öngörünüz nedir?
VANAD Engage olarak baktığımda, 2024 çok hızlı bir giriş yaptık. Hedefimiz de zaten buydu ve aynı hızla büyümeyi hedefliyoruz. Şu anda yaklaşık iki yüzden fazla çalışanımız var. Yılsonuna kadar hedefimiz bunu yedi yüzlere kadar çıkarmak. Bununla birlikte projelerimizi de artırmak. Bir diğer nokta da evden çalışma sitemine daha fazla yer vermek. Aslında korona ile birlikte bizim işimizin uzaktan da çok kolay bir şekilde yapılabileceğini gördük. Bu anlamda Türkiye genelinde 8 şube ile kısıtlı kalmayıp, daha çok evden çalışma imkanı sunmayı hedefliyoruz. Bu büyüme planında bizle birlikte çalışmak isteyen ve Felemenkçesi olan arkadaşlarımızı bizimle iletişime geçmeye davet ediyoruz.

VANAD Engage Türkiye
Email: HR@vanadengageturkije.com
Telefon numarası: 0090 541 245 89 52

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol