HOLLANDA

Hollanda Merkez Bankası nakit ödemeyi kabul etmeyen işletmeleri uyardı

Abone Ol

De Nederlandsche Bank (DNB) giderek daha fazla mağaza ve işletmenin sadece elektronik ödeme yöntemini tercih ettiğini bunun da satın alma işlemlerini zorlaştırdığını belirtti.

Çoğu zaman, perakendecilerin nakit ödemeyi kabul etmediğini belirten De Nederlandsche Bank (DNB) bu durumun bazı vatandaşların satın alma işlemlerini zorlaştırdığını belirtti. DNB giderek daha fazla perakendecinin veya işletmenin yalnızca banka kartıyla ödeme yapmak istemesi nedeniyle madeni para veya banknotların kullanılabilirliğinin azaldığını vurguladı.

Artık sinemalarda, eczanelerde ve perakende satış yapan mağazaların birçoğunda nakit ödeme yöntemi kullanılmıyor. DNB bu konuda aralık ayında 4 bin 3 yüz noktada denetleme yaparak, insanların nasıl ödeme yapabilecekleri ve mağazaların bu konuda müşterilerini net bir şekilde bilgilendirme yapıp yapmadığına baktı.

DNB araştırmasından çıkan sonuca göre; özellikle sinemalarda (yüzde 22), kütüphanelerde (yüzde 16), park yerlerinde (yüzde 16), eczanelerde (yüzde 12) ve mağazalarda (yüzde4)  sadece banka kartı ile veya temassız olarak ödeme yapılabilmekte.

Bir çok sektörde nakit ödeme imkanı giderek azalıyor 
Ödeme yapmanın herkes için kolay olması gerektiğine vurgu yapılan DNB açıklamasında “Nakdin kullanılabilir durumda kalmasını sağlamak için perakendecilerin nakit parayı yasal ödeme aracı olarak kabul etmeye devam etmesi önemlidir.” ifadesine yer verildi.

Araştırma sonucuna göre pazar yerleri “yalnızca elektronik ödeme yapabileceğini” belirten bir tabelanın bulamadığı tek yer. Bunun yanı sıra küçük köylerde ve şehirlerin dış bölgelerinde nakit para kabul eden mağaza ve dükkanların sayısı da daha yüksek.

Daha görünür olmalı
DNB vatandaşların yalnızca banka kartıyla ödeme kabul eden her üç mağazadan birinde ancak kasanın yanına geldiği zaman bunu gördüğünü belirtiyor. bu konuda mağazada geçerli ödeme yöntemini, örneğin kapılarına asacağı tabelalarla, daha net belirtmesi gerektiğini vurguluyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol