HOLLANDA

Hollanda Diyanet Vakfı’nın Kahramanmaraş’ta yaptırdığı cami ibadete açıldı

Hollanda Diyanet Vakfı’nın deprem nedeniyle yıkılan Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesindeki caminin yerine yaptırdığı cami dualarla ibadete açıldı. 

Abone Ol

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde, geçtiğimiz yıl yaşadığımız deprem felaketinde yıkılan Hz. Osman Cami’nin yerine yaptırılan cami ibadete açıldı.

Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) organizesinde, Hollanda’daki hayırseverlerin yardımları ile 3 kasım 2023 tarihinde temeli atılan Hz. Osman Cami, 26 Nisan 2024 Cuma günü dualarla ibadete açıldı.

Açılışa Kahramanmaraş Göksun Kaymakamı Ömer Faruk Duman, Afşin Koordinatör Kaymakamı Mahmut Korkmaz, Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, DİB Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Ramazan Ilıkkan, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Ömer Özgül, HDV Başkanı Muhlis Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Afşin Müftüsü Mehmet Yürek, Afşin Belediye Başkan Vekili Halis Yanar, Elbistan ve Nurhak İlçe Müftüleri, daire amirlerinin yanı sıra vatandaşlardan da yoğun bir katılım oldu.

Açılışta yapılan konuşmalarında depremde hayatını kaybedenler rahmetle anıldı. Yetkililer ve Cami cemaati Hollanda’da yaşayan Türklere depremin ilk anından itibaren bölgeye yaptıkları yardımlar için teşekkür ettiler. Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımıza depremzede ve yetkililerin selamlarını ilettiler.

Açılış programında Hollanda Diyanet Vakfı’nın Asrın Felaketinin başlangıcından bu güne kadar bölgeye yaptığı ayni ve nakdi yardımlar hakkında bilgi verildi. HDV tarafından Deprem bölgesine 750 Konteyner, Çocuk Esirgeme Kurumu binalarının tadilatı, deprem yetimlerine iyilik çantası, üniversite okuyan öğrencilere burs ve TDV işbirliği ile çeşitli şehirlerde kurulan iftar çadırlarında on binlerce ihtiyaç sahibine iftar ve sahur verildiği ifade edildi.

Hollanda Diyanet Vakfı hayırseverlerin destekleriyle deprem bölgesine ayni ve nakdi yardımların devam edeceği bilgisini paylaştı.

Hz. Osman Cami 
Karmod Yapı Teknolojileri inşaat firmasına yaptırılan Hz. Osman Camii net 280 metre kare ve müştemilatında Abdesthane, Minare, Müezzinlik, Minber, Mihrab, Avize, Kadınlar mahfili bulunmaktadır. Cami içi Hat yazıları ve iç sanat işleri de tamamlanan cami 26 Nisan 2024 Cuma günü ibadete açılarak Afşinde yaşayan cemaatin hizmetine sunulmuştur.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol