Hollanda Avrupa'nın en yüksek araç vergi oranına sahip

Abone Ol


Avrupa genelinde dizel araçlara uygulanan en yüksek vergi oranına sahip olan Hollanda, benzinli araçların vergilendirme oranında da en üst sıralarda yer alıyor.

Avrupa’nın en yüksek refah seviyesine sahip ülkelerinin başında gelen Almanya’da, Hollanda’ya kıyasla yol vergisi bazı araçlar için dörtte biri oranında.

Son yapılan araştırmalar sonucu yeni araçlar için alınan ÖTV’ye 2012 yılından bu yana dizel araçlarda 82,7% ve benzinli araçlarda 56,4% oranında zam yapıldığı ortaya çıktı.

DENK partisi Noord-Holland eyaleti 2. Sıra adayı Süleyman Koyuncu “Rutte hükümeti 2021 yılına kadar ÖTV’yi 15% oranında düşüreceğini söylemesine rağmen fahiş zamlar uygulayarak insanları aldatıyor” dedi.

20 Mart’taki eyalet seçimlerinden başarıyla çıkmaları durumunda yol vergisini düşürmek için teklif vereceğini söyleyen Koyuncu sözlerine şöyle devam etti; “Ekonomik kriz var diye vergi artırımına giden Rutte hükümeti krizden sonrada vergileri artırmaya devam etti.

Hollanda toplumu artık bu oyunu görüyor ve önümüzdeki seçimlerde hesabı kesecektir. DENK partisi olarak bizde toplumdan gelen tepkileri haklı buluyoruz. Eyalet meclisinde araçlar için uygulanan vergilerin düşürülmesi için yoğun şekilde çaba sarf edeceğiz”.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

© SONHABER.EU
Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Abone Ol