Ersin K. Türkiye'ye iade edilecek

Abone Ol


Çarşamba günü bakılan davada hakim Ersin K.’nın iade itirazlarına karşı yönde karar verdi. Ersin K. Türkiye’ye iade edildiğinde can güvenliğinin ortadan kalkacağı iddiası ile iadesini durdurmak için mahkeme açmıştı.

Ersin K.’nın Avukatı Bart Stapert iade kararının verilmesinin ardından başvuru yaparak iade talebinin reddedilmesini istemişti. Yapılan başvuruda Ersin K.’nın can güvenliğinin sağlanamayacağı vurgulanmıştı. Ancak bugün bakılan davada hakim Türkiye’nin bunu sağlayamayacağı yönünde bir delile rastlanmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında xtc ticaretinden infaz edilen Murat Garki ve bu yıl nisan ayında öldürülen Barış Önder ile birlikte hareket eden ve Hollanda polisince sahte pasaporttan tutuklanan Ersin K. , Önder’in 27 yaşındaki eşinin de vurulmasından sonra bulunduğu hapishaneden farklı bir hapishaneye nakledilmişti.

Hollandalı Türk mafya babası Zuhuri Şahin ise 2013 yılında İstanbul’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Şahin’in ölümünün büyük ihtimalle uyuşturucu ticareti ve özellikle xtc ticaretinden kaynaklı olduğu düşünülüyor.

Abone Ol