Den Haag ve Rotterdam'da seçime katılım oranı dikkat çekti

Abone Ol


4 Yıl önce saat 10.15'te Den Haag kentinde seçime katılım oranı yüzde 11 ve Rotterdam'da yüzde 9,2 olduğu belirtildi. Bugün ise Den Haag'da aynı saatte katılım yüzde 6,3 ve Rotterdam'da yüzde 6,9 olarak açıklandı.

Akşam saatlerindeki son bilgilerde Rotterdam ve Amsterdam'da seçime katılım oranı 4 yıl öncesine kıyasla daha yüksek ve Den Haag'da ise az olduğu aktarılıyor.

Gün içerisinde çeşitli kentlerde seçimle ilgili yaşanan bazı gelişmelere arasında Nijmegen'da seçim merkezi olarak kullanılan Hollanda Türk Federasyon merkezinde Türk bayrağının yer alması ve çocuklarına oy kullandılar baba öne çıktı.

Hollandalıların tepki göstermesinin ardından konuyla ilgili açıklama yapan belediye, bayrakların merkezde her zaman asılı olmasına dikkat çekerek seçim gününde çıkarılmasına karar verdiklerini, ancak unutulduğunu belirterek bir yanlışlık olduğunu ifade etti.

Zoetermeer'de ise bir babanın küçük yaştaki çocuklarına oy kullandırdığı ve bunu sosyal medyayda paylaşmasının ardından yetkililer oy kullanılan bölüme çocukların alınamayacağını belirtti.

SONHABER.EU

Abone Ol