'CDA, FETÖ'nün Hollanda uzantısı...'

Abone Ol


Geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisinde Türkiye ve buradaki Türklerle olarak 10 soru önergesi verildiğini belirten Köse, “Malesef zamanında tepki göstermeyerek nerdeyse iş işten geçtikten sonra vay efendim neden böyle oldu, nasıl olsu gibi feryat etmenin bir anlamı kalmıyor” diyerek başta Hollanda Diyanet Vakfı ( HDV ) olmak üzere STK’lar olmak üzere yetkilileri uyardı.

Buradaki STK’ların Ankara’nın uzun kolu olarak lanse edilmesini de eleştiren Köse, 10 Ekim Pazartesi günü Meclis Araştırma komisyonunun Ankara’nın buradaki STK’lara etkileri konusunda bilgi almak için tüm STK’ların davet edildiğine, tüm STK’ların bu davete icabet etmleri gerekiğini söyledi. Kendisinin de YTB Hollanda Üyesi olarak YTB’nin çalışmaları hakkında bilgi vermek için o tarihte Temsilciler Meclisinde olacağını ifade eden Köse; “ Geçtiğimiz iki ayda yaşanan olaylara baktığımızda Türkiye ile olan kavgayı bizim üzerimizden oynuyorlar olarak görüyorum” dedi.

Daha sonra Ahmet Taşkan’ın Hollanda’da bulunan tüm cami imamlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ajanı olarak gösteridiği AD GAztesindeki röportajından sonra Hollanda Diyanet Vakfı’nın hukusal süreci başlatmamasını eleştirdi.

“İğneyi biraz da kendimize batırmamız lazım” diye sözlerine devam eden Köse; “ Budan 7 hafta önce Ahmet Taşkan adlı zat, Diyanetle ilgili AD’de bir söyleşi yaptı. O söyleşide aynen şöyle dedi; ‘ Hollanda’da 150 imam var, bunlar hepsi Erdoğan’ın ajanları. Ahmet Taşkan nasıl diyelim Gülenist mi diyelim, FETÖ’cü mü diyelim, artık herkes kendi değerlendirmesini yapsın. Bu konuyla ilgili böyle bir açıklama yaptı, aradan bir kaç hafta geçti bu tür öneriler geldi ( Meclise ). Özellikle CDA’cılara söylüyorum, CDA sanki Gülenist veya nasıl yorumluorsanız, FETÖ’cülerin Hollanda’daki siyasi uzantıları gibi görünüyor. Çünkü bunlar ( Meclise imamlar hakkında soru önergesi ) hepsi CDA tarafından geliyor. Biraz öz eleştiri yapacak olursak, Ahmet Taşkan bunları söylüyor ve gazetede ön sayfada bunlar yer alırken, ya Hollanda Diyanet Vakfı, bu adam sizinle ilgili olarak, hem vakıf hem de hakkında bunları söylerken, Ya bu adam 150 imama ajan dedi, çıktı.Ya Kardeşim, bu aynı adamlar Zaaandam’da 4 ayrı aileye dava açtılar, siz okulmuza FETÖ okulu dediniz diye. Siz 150 imamınıza ajan diyen bir adama neden dava açmıyorsunuz? Eğer siz hukuki yollara başvuru yapmazsanız, meydanı boş bulurlar, bu tür önerileriden çok ok daha beterlerini getirirler. Neden HDV ‘den kimse meclis görüşmelerinde lobi faaliyetlerinde bulunmadı? İş işten geçtikten sonra vah tüh çekmek kolay. Önemli olan zamaında önlemini almak için çalışma yapmaktır” dedi.

©SONHABER.EU
Abone Ol