' Bize verilen hak yabancılara da verilmeli '

Abone Ol

Aynı zamanda Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Onursal Üyesi olan Turgut Torunoğulları, 1 Kasım 2015 Genel seçimlerinin ardından çalışmlarına hız verdi.

Bıkmadan usanmadan takip ettiği ve sonuca ulaştırmakta büyük katkısı olduğu araçların Türkiye’de kalış süresinin yoğun çabalar sonucu 6 aydan 2 yıla çıkartılmasının ardından şimdi de ilk sırada yer alan askerlik bedelinin takibinde.

Dövizli askerlik bedelinin 6 bin euro’dan bin euroya düşürülmesi başta olmak üzere bir sonraki seçimlerde yurtdışı türklerinin seçilme hakkınına kavuşması için çalşışan Toruoğulları, yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte yurtdışı türklerinin beklentilerinin çoğunun gerçekleşeceğini söyledi.

Hükümetin kurulmasının ardından hazırladığı dosyalarda sadece Yurtdışı Türklerini ilgilendiren değil; Türkiye’de bulunan Yerleşik yabancıların sorunları, dilek ve isteklerinin yer aldığı raporların bulunduğunu da belirten Torunoğulları, “ Nasıl biz yaşadığımız ülkelerde oy verebiliyorsak, Türkiye’de yaşayan yanacılar da Türkiye için oy verebilmeli” dedi. Torunoğulları 1 Kasım 2015 seçimlerini değerlendirdiği basın bildirisinde Türkiye’de yaşayan yabancıların da Türkiye için oy vermeleri gerektiğini vurguladı.

Torunoğulları’nın basın bildirisi şöyle:


1 Kasımda ülkemizde sorunsuz , güzel bir seçim oldu.
Avrupa Türkleri olarak ; Bismillah diyerek oyumuzu kulandık.
DTİK,(Dünya Türk İş Konseyi) ve Dış Türkler Akraba Topluluğu olarak, Avrupa genelinde araştırma yaparakgeniş çaplı bir rapor hazırladık ve raporu Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımla beraber ilgili bakanlarımıza teslim ettik.
İsteklerimizin çoğu Adalet ve Kalkınma Partisi hükümeti tarafından yerine getirildi Kısalan raporun kalanının da hükümetimiz kurulduktan sonra en kısa zamanda gerçekleşeceği müjdesini Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Almanya’da verdi.

Yurt dışı Türkler olarak başta askerlik olmak üzere bu güzel müjdelerin
beklentisi içerisine girdik. Biz gurbetçiler olarak çok özlemini çektiğimiz seçme ve seçilme hakkının Türkiye’de yaşayan yerleşik yabancılara da verilmesinin iyi olacağı düşüncesindeyiz.

Saygılarımla
Turgut Torunogulları
Abone Ol