HOLLANDA

Amsterdam'da düşük gelirli ailelere ücretsiz toplu taşıma bileti

Abone Ol

Amsterdam’da ikamet eden düşük gelirli ailelere sunulacak ücretsiz toplu taşıma bileti uygulaması pazartesi günü başlıyor. Ailelerin toplu taşımada ücretsiz seyahat etmesine olanak tanıyan biletler otobüs, tramvay ve metrolarda geçerli olacak. 

Noord Holland eyaletinde bulunan 14 belediyeden yaklaşık 95 bin aile, bir yıl boyunca hane başına en fazla sekiz bilet alabilecek.

Ücretsiz bilet uygulamasından minimum gelirin yüzde 130'una kadar geliri olan hane halkları yararlanabilecek ve biletle tek seferde 1,5 saatlik yolculuk yapılabilecek.

İki çocuklu aileler, Vervoerregio Amsterdam bölgesinde (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland ve Zaanstad'da) yılda iki kez ücretsiz gezi yapabilecek.

Vervoerregio Amsterdam, finansal olarak zor durumda olan ailelere yardımcı olmak için 5 milyon euro bütçe ayırdı.

Vervoerregio Amsterdam bölgesinde ücretsiz bilet almaya hak kazanan aileler bu hafta içerisinde, örneğin gıda yardımı aldıkları Voedselbank gibi kurumlar aracılığıyla bilgilendirilecek.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Skitter Photo - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol