Eğitim Bakanı Ben Weyts tarafından hazırlatılan bir raporu protesto eden binlerce öğretmen Antwerp Operaplein'da bir araya geldi. Birçok okulda bugün için uzaktan eğitime geçildi. Öğretmenlerin eylemi 5 gün boyunca farklı şehirlerde devam edecek.

ACOD, Hristiyan Eğitim Merkezi COC ve VSOA sendikalarının ortak çağrısı ile Salı günü sabah saat 10:00 gibi alanda toplanan öğretmenler, şehirde bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Şehirdeki ilkokulların yarısında kreş veya ilkokul bölümlerinin kapatıldığı, bazı okulların ise tamamen kapalı ve uzaktan eğitime geçildiği belirtildi.

Basına yansıyan bilgilere göre şehirde 12 ilkokul ve özel okulların yarısı tamamen kapatıldı. Antwerpen'deki 16 şehir ortaokulunun 5'inde öğretmenlerin dörtte birinden fazlasının,  Brasschaat'taki Teknik Atheneum'da ise öğretmenlerin en az beşte birinin eyleme katıldığı belirtildi. Mechelen'deki BimSem'in üçüncü sınıfında da öğretmenlerin yüzde 30'u eylemde.
 
Öğretmenler Eğitim Bakanının raporunu protesto ediyor
Öğretmenler, Eğitim Bakanı Ben Weyts (N-VA) tarafından hazırlatılan bir rapora tepki veriyor. Dirk Van Damme ve Paul Yperman başkanlığındaki Bilgeler Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, öğretmenlik mesleğinin profesyonelleştirilmesine yönelik 70 öneri üzerinde çalıştı. Bunlardan bir tanesi öğretmenlerin haftada 38 saat çalışabileceği üzerine. 

Aralık ayında yayınlanan rapora tepki veren sendikalara göre raporda öne sürülen öneriler, eğitimi "kaliteli ve cazip" hale getirmeye yardımcı olmayacak nitelikte ve "fanteziler, kötü düşünülmüş önlemler ve geçmişten gelen reçetelerle" dolu.

Ümitspor tesisleri, 19 Mayıs Atatürk Kupası için hazır Ümitspor tesisleri, 19 Mayıs Atatürk Kupası için hazır

Eylemler devam edecek
Bugün Antwerpen’de düzenlenen eylemin ardından bu hafta ve önümüzdeki hafta diğer illerde de eylemler düzenlenecek. Öğretmenler yarın Ostend'de (Sint-Petrus-en-Paulusplein'da saat 10'da), 13 Mayıs Pazartesi günü Leuven'de (Martelarenplein'da saat 10'da), 14 Mayıs Salı günü Hasselt'te (Molenpoortplein'da saat 13'te) ve son olarak 15 Mayıs Çarşamba günü Gent'te (Citadel Park'ta saat 10'da) protesto gösterileri düzenleyecek.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.