Avusturya’nın Krems şehrinde Belediye Meclisi, artan enerji maliyetlerine karşı vatandaşlara yıllık 500 euro ek enerji yardımı sağlama kararı aldı. Bu yardım, 2 Mayıs'tan itibaren başvurulara açılacak. 

Belediyenin enerji yardım kararı Niederösterreich (NÖ) bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ekonomik bir rahatlama sağlamayı hedefliyor. Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle kabul ettiği destek paketi, yaklaşık 700 kişiye fayda sunacak.

NÖ'de Isıtma Maliyeti Yardımı 
Aynı zamanda, Niederösterreich Eyaleti de 2023/2024 kış sezonu için ihtiyaç sahiplerine yönelik bir yardım sunuyor. Eyaletin sağladığı bu destek, vatandaşların ısıtma maliyetlerine katkıda bulunacak. İhtiyaç sahipleri, 150 euro temel yardımın yanı sıra 75 euro ek destek alabilecek.

Vatandaşlar, 31 Mayıs 2024'e kadar ikamet ettiği belediye ofisine başvurarak toplamda 225 euroluk yardım talebinde bulunabilecek. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Türkiye, 'Döner' ismi için AB'ye tescil başvurusu yaptı Türkiye, 'Döner' ismi için AB'ye tescil başvurusu yaptı

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.