Enerji fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından, tüketiciler Nisan ayından itibaren daha yüksek gaz fiyatlarına adapte olmak durumunda kalacaklar. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sonucu artan enerji maliyetleri nedeniyle Ekim 2022'den bu yana doğal gaza uygulanan indirimli KDV, 31 Mart günü sona eriyor. 

Uzmanlara göre, KDV'nin yüzde 7'den yüzde 19'a yükseltilmesi tüketicilerin ödeyeceği  gaz fiyatlarını yüzde 11 oranında artıracak. 

Hükümet, yüksek enerji fiyatlarını hafifletmek için doğal gaz ve bölgesel ısıtmada KDV oranını geçici olarak düşürmüştü. Ekim 2022'den itibaren yüzde 7 olarak uygulanan bu oran, başlangıçta 31 Mart 2024'e kadar sınırlı tutulmuştu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Almanya’da bir öğretmenin Faslı öğrencisine verdiği ceza büyük tartışma yarattı Almanya’da bir öğretmenin Faslı öğrencisine verdiği ceza büyük tartışma yarattı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.