Antwerpen'de araç camına bırakılan sahte park cezalarına dikkat! Antwerpen'de araç camına bırakılan sahte park cezalarına dikkat!

Belçika İstatistik Bürosu Statbel, enflasyon oranının yüzde 3,4 olarak açıkladı. Bu rakam Federal Planlama Bürosu’nun yüzde 4,15 tahminin altında kalsa da otomatik maaş artışı eşiği’nin (Spilindex) aşılması ile Mayıs ve Haziran aylarında maaş, emekli aylığı ve diğer ödeneklere yapılacak zam oranı da netleşti.

Mayıs ayında emekli maaşları ve sosyal yardımlar, Haziran ayında da devlet memurlarının maaşı yüzde 2 oranında artacak.
 
Nisan ayı genel olarak Mart ayına kıyasla daha ucuz geçti; mağaza fiyatları neredeyse yüzde 2 oranında düşüş gösterdi. Ancak banka hizmetlerinde yüzde 6,5, benzin fiyatlarında ise yüzde 4,5 artış yaşandı. Ayrıca tütün ve alkollü içeceklerin fiyatlarında da artışlar gözlendi.

Otomatik maaş artışı eşiği nedir?
“Spilindex” yani otomatik maaş artışı eşiği, her ay, önemli tüketim malları ve hizmetlerin içerdiği bir sepetin değerinin ölçülmesi ile belirleniyor. Geçmiş dört ayın sağlık endeksinin (tütün, alkol, benzin ve dizel hariç genel endeks) aritmetik ortalaması Spilindex’in üzerine çıktığında, sosyal yardımlar, emekli maaşları ve devlet memurları maaşlarında ayarlama yapılıyor. Her seferinde yüzde 2'lik bir artış söz konusu oluyor.
Haber Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.