Başlığı özellikle tırnak içinde yazdık, bize öyle söylendi, haber “45’den dönenlerin aylıkları kesildi” idi .
Kaynak doğru, haber doğru ama kaynak ismim yazılmasın diyor...
Korkuyor çünkü, şikayet ediyor ama şikayet edenin kim olduğu bilinsin istemiyor, inandık ve haberi yaptık.
Haber yalan değil sadece mağdurların ya da aylığı kesilenlerin adını yazmadık, buna da mecbur değiliz sanıyorum.
Arayan soran, yok öyle bir şey diyen, yalan haber yapıyorsunuz diyen, kısaca ağzı olan konuştu...

Sorularımıza cevap vermediği için adını yazmayacağım bir konunun uzmanı aradı, akabinde biz aradık nedir durum bilgi verir misiniz dedik. Olabilir bunlar bir iki kişidir ve bunlar doğru bilgi vermemiştir, adresleri değişmiştir falan dedi.

Bu bir iki kişide olsa haber yapmamıza engel değil ki.
Habercilikte kural belli, malum köpek meselesi. Bir köpeğin insanı ısırması değil, bir insanın köpeği ısırmasıdır haber.
Bu haberi 45’den döndü, aylığı kesildi, şeklinde de verebilirdik. Haberinizi okutmak için yalan haber yapıyorsunuz, dediler.

O zaman gel sen doğrusunu anlat diye konunun uzmanı beye aynı gün şu soruları cevaplaması için yolladık, hala cevap yok.

1-…. bey bildiğiniz üzere sosyal ödenek alanlar Anavatanlarına dönmek istediklerinde 45 yaş sınırı 55’e çıkartıldı, umumi arzu yaş sınırının tekrar 45’e düşürülmesi, bu konuda bir çalışma var mı?
Daha önce 55 bin imza toplanmıştı, bu imzalar yaş sınırının düşürülmesine etkili olur mu?
2-Bu zaman kadar kaç Hollandalı Türk Hollanda pasaportunu iade ederek bu imkandan yaralandı ve 45 yaş yasasından döndü?
3-Bu dönenlerden haberiniz var mı, memnunlar mı; her hangi bir sonları var mı , pişmanlar mı, geri gelmek istiyorlar mı?
4-Bildiğiniz üzere bize ulaşan bilgiler dahilinde 'bazı’ 45 yaş yasasından faydalanıp dönenlerin aylıklarının kesildiği iddia ediliyor, bu mümkün mü?
5- Aylığı kesilmiş olanlar var ise buna sebep ne olabilir?
… bey sormamızı istediğiniz ve bizim unuttuğumuz sorular varsa o soruları da siz ekleyip cevap verebilir misiniz?

Haberimizin yayınlanmasından sonra, 45 yaş yasasından Türkiye’ ye gidenlerin çoğunun işlmenini yaptığını söyleyen ve kendisinin bu insanlar tarafından arandığını ifade eden ve dönmüş olan insanların tedirgin olduğunu vurgulayan ‘Uzman bey’ den hala cevap yok…
Yani Şikayet var şikayetçi yok, artı uzmandan cevap da yok…

Yine hafta sonu bize bir vatandaşımız ısrala yazıyor…
Mal varlığı araştırmasından bulunduğum bölgede en az 500 kişi mahkemelik, dedi.
Ben bu duyarlı vatandaşımızın yazdıklarını kopyalayıp, yorumsuz, noktasına virgülüne dokunmadan söyle diyor bu vatandaşımız:
Turkiyede mal malvarlığı konusunda bir bilginiz var mı? Etrafımda şu an zor durumda olan bir aile var ve avkat ile uğraşıyoruz! Konuyla uğraşmaya başlayınca mağdur olanlar gün yüzüne çıkmaya başladılar ve bir umuttur bekleyiş içersindeler. Bu konuda uzmanlar tanıyorsanız yönlendirici bir yazı yazarmısınız?
Benim kaldığım belediyenin ve Almelo belediyesininde anlaşması varmış bu bölgede çok mağdur var.
Helmond'da bürosu bulunan bir bey kostebeklik yapıyormuş. Hollandada bir kaç belediye ile anlaşma imzalamış kendisine verilen isimleri Turkiyede takip edip bu kişilerin özel bilgilerini Hollandaya bildiriyormuş
İnsanlar tedirgin haliyle sonunda ne olacağını bilmedikleri için temkinli davranıyorlar”


Evet insanlar temkinli davranıyor ve isimlerini vermiyorlarmış. Bu duyarlı okurumuz aracı oluyor, yardım istiyor; en azından bu konuyu ele alın gündeme getirin diyor.
Hadi aldık bakalım, yine aynı durum, şikayet var şikayetçi yok.
Netice itibarı ile özelikle 45 yaş haberi sonrası gelen yorum ve eleştirilere cevaben, kimse bize işimizi öğretmeye kalkmasın, klavye kahramanlığı güzel de, haddini aşanlara haddini önce kalmle terbiye kurallarını çiğnemeden bu sayfalarda sonra da yasar önünde haddini bildirmek bizim içim hiç de zor değildir, benden söylemesi…