Hocanın 4 vakit namaz olmaz demesine rağmen köylünün günde üç vaktin kendileri için daha uygun olacağı ısrarlarından bunalan hoca, müftüye sorması gerektiğini söylemiş ve kasabaya gidip durumu ezile büzüle müftüye arz etmiş.

Müftü hiddetle, “Ne, siz dört vakit mi namaz kılıyorsunuz! Derhal git ve beş vakit kıldırmaya başla!z lazım” diyerek hocayı bir güzel azarlamış. Köy halkı hocanın yolunu gözlüyor ve getireceği haberi bekliyorlarmış. Hoca oflaya puflaya gelmiş köy halkı heyecanla, “İndirdi mi, indir di mi!?” diye sorunca Hoca, “ Nah indirdi bindirdi! “ demiş...

Yurtdışındaki yaşayan Türk gençlerinin askerlik bedeli de buna benzemişti.
5 bin 200 avro iken Avrupalı Türkler, ısrarla 2 bin 500’e inmesini beklerken birden 10 bin Avro’ya çıkmıştı.

Aman 10 bin’e çıkmadan eski rakam üzerinden ödeyeyim diye dış temsilciliklerin, konsoloslukların önünde vatandaşların oluşturduğu izdiham haberlerini yazdık günlerce.
Derken köylü-hoca- namaz fıkrasında olduğu gibi askerlik için ödenecek miktar indirileceği yerde bindirilmişti.

10 bin Avro ödememek için gençlerin vatandaşlıktan çıktıkları haberleri Ankara’ya kadar ulaştı.

O zamanlar Başbakan olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan duruma müdahale etmek için yurt dışında yaşayanlarla biraraya gelip 10 bin Avro’yu fazla bulan Avrupalı Türkler için en uygun miktarın ne olabileceğini sordu.

İşgüzarlar 6 bin iyidir dediler.

Ve 6 bin Avroya düştü bedel...

Bir sevinildi bir sevinildi sormayın.
Bu durum da Hoca Nasretin fıkrasını hatırlatıyordu.
Hani Hoca Nasrettin’in “ Allah fakir kulunu sevindirmek için önce eşeğini kaybettirir sonra buldururmuş” sözü bire bir gerçek olmuştu.

Nihayet dün yurt dışındaki gençler için askerlik bedeli 1000 avroya düştüğü haberini aldık. 3 y içinde yasalaşacak.

Şimdi herkes özellikle STK’lar şunlar, bunlar kendilerine bir pay çıkartacak, biz dedik de oldu diyecekler ama yemezler!

Bedelin bin Avro’ya indirilmesi dolayısı ile teşekkür edileceklerin sayısı bir elin 3 parmağı kadar, bu böyle biline.

İlk teşekkür HOTİAD eski başkanı Turgut Torunoğulları’na. Israrla ve inatla; bıkmadan, usanmadan Avrupa’ya gelen her heyete verdiği , Ankara’ya gittiğinde kolunun altındaki dosyalarda Başbakan Davutoğlu’nun 7 Haziran ve 1 Kasım öncesi vaat ettiği 10 maddelik müjde paketindeki maddelerin hepsi vardı.

Olmaz, en az askerlik bedeli 4 yıl daha düşürülmez diyenlere karşı, “ O halde Avrupalı gençlerden alınan askerlik paraları yine Avrupalı gençler için harcansın, mesela Avrupalı Türkler için televizyon kanalı açılsın” dedi Turgut Torunoğulları.
O yüzden İlk teşekkür Turgut Torunoğulları’na...

İkinci Teşekkür ise hemen hemen her fırsatta askerlik pasaport araba konusunu gündeme getiren Hollanda Türk Basınına. Almanya’da yaşayan Türklere nazaran sayıları daha az olan Hollanda Türkleri ve Hollanda Türk basını diğer Avrupa ülkelerinde yaşayanlardan daha kararlı ve ısracı oldular.

Son Haber arşivlerini açın bakın sadece biz bu konuda en az 50 haber yapmışızıdr son bir yıl içinde.

Teşekkürün sonuncusu ise verdiği sözü tutan ve Avrupalı Türk gençlerinin beklentilerini boşa çıkarmayan Başbakan Davutoğlu ve ekibine dersek, “ Yiğidi öldür ama hakkını yeme” sözüne sadık kalmış oluruz.