Amsterdam polisinden yapılan açıklamada, bu hafta içinde 11 çete üyesinin yakalandığı, çetenin sentetik uyuşturucu pazarladığı ve kazandığı paraları saklamak için akla gelmedik bir yöntem kullandığı belirtildi.

Amsterdam’da bir binada saklanan paraları koruyanlar iki tane canlı timsah. Polis sözcüsü bina sahibinin hayvanları beslediğini ve bu hayvanlar için özel Avrupa CITES sertifikasına sahip olduğunu açıkladı. Hayvanların halen daha aynı binada tutulduğunu söyleyen polis, timsahların bulundukları yerden alınmaları için bir sürüngen uzmanının yardımına ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Yapılan uyuşturucu operasyonunda Amsterdam’da 6 ve Almere’de bir eve baskın düzenlendiğini belirten polis yetkilileri, yaşları 25 ile 55 arasında değişen, 2’si kadın toplam 11 kişinin sentetik uyuşturucu ticaretinden gözaltına alındığını, kilolarca uyuşturucu, 300 bin Euro nakit para ve birkaç ateşli silaha el konulduğunu açıkladı. Baskınlarda bağımlılık etkisi yüksek olan çok miktarda metamfetamin ele geçirildiği belirtildi.

© SONHABER.EU