Haber: Atalay Kızılay / Almelo

Avrupa'daki belediyelerin son yıllardaki en önemli sorunlarından biri, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza uygun düğün salonu bulabilmek.
Çünkü Avrupa’lılar için yapılan 100-200 kişilik parti salonları, Batı medyasının da giderek ilgisini çeken "Türk düğünleri" için yetersiz.

Başta biz Türkiye’den Avrupa’ya göç etmiş birinci nesil olmak üzere, gurbetçilerin büyük bölümü, düğünlerini yaz tatillerinde memleketinde yapıyordu. Ancak son 10 yıldır Avrupa'daki Türk düğünlerinde büyük bir artış yaşanıyor. Gazetelerin hafta sonu eklerinde, yüzlerce kişinin halaya durup, göbek attığı, çocuk çığlıklarıyla yankılanan Türk düğünleri anlatılıyor. Bir Cumartesi veya pazar sabahı, yüzlerce aracın yasak olmasına rağmen klakson çalarak dolaşmasına tanıklık edebiliyorsunuz artık Hollanda, Almanya, Belçika ve Fransa sokaklarında.

Ikinci nesil diye adlandırdığımız Türk gençlerimiz artık eşlerini anavatanları yerine yaşadıkları ülkeden seçiyor. 1980 - 2000 yılları arasında eşini Türkiye'den getiren Türk gençlerimizin oranı yüzde 80'ken, 2011'de yüzde 15'e 2018 de % 5 lere gerilediği "Evlilik Göçü" raporlarında yazılmakta.

Avrupa’da en az 800-1000 kişiyle yapılan düğünler için, daha büyük salonlar gerekiyor şu anda varolan düğün salonlarında hafta sonları yer bulabilmek imkansız. Yapacağınız nişan ,düğünler için bir yıla varan doluluk oranları ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Belediyeler otopark, yangın çıkışı, yerleşim alanlarına uzak olması gibi zorunluluklar gerektiği için, her yere düğün salonu izni vermiyor.

© SONHABER.EU

Kullanılan Foto'da telif hakkı vardır lütfen kullanmayın