Hollanda’da Türk filmlerinin sanatseverlere ulaştırılması amacıyla düzenlenen geleneksel “Kırmızı Lale Film Festivali”nin 4’üncüsü bu sene 27 Mayıs’ta başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hollanda Kraliyeti ve Rotterdam Belediyesinin desteğiyle Hollanda Türkiye Kültür Vakfı tarafından düzenlenen, 4 Haziran’a kadar sürecek festivalin açılışına Hülya Koçyiğit ile Fatma Girik’in yanı sıra tanınmış sanatçı ve yönetmenler katılacak.

Hollanda Türkiye Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Emin Alkanlar, festivalle ilgili düzenlenen basın toplantısında, filmlerin bu sene Rotterdam, Amsterdam ve Eindhoven’in yanı sıra Lahey, Utrecht ve Tilburg kentlerinde seyirciyle buluşacağını söyledi.

Alkanlar, uzun ve kısa metrajlı 30 kadar filmin katılacağı festivalde dağıtılan “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yıl Fatma Girik tarafından Hülya Koçyiğit’e verileceğini kaydetti.

27 Mayıs-4 Haziran tarihlerinde düzenlenecek festivalde yarışacak filmler ise şöyle: Mavi Bisiklet (Yönetmen Ümit Köreken), Rauf (Yönetmen Soner Caner ile Barış Kaya), Kalandar Soğuğu (Yönetmen Mustafa Kara), Misafir (Yönetmen Mehmet Eryılmaz), Sarmaşık (Yönetmen Tolga Karaçelik), Dolanma (Yönetmen Tunç Davut) ve Saklı (Yönetmen Selim Evci).

Kaynak AA