Gençleri geleceğe sağlam bir zeminde hazırlamak için dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunun altını çizen Başkan Eren, yurt dışındaki Türk derneklerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Paris’e giden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, 5 yıldır Paris ve çevresindeki 400 kadar Türk öğrenciye kültürel ve okul öncesi eğitim veren Lale Eğitim ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

Sınıfları gezerek öğrencilerle bir süre sohbet eden Eren, ziyaret vesilesiyle merkezin hatıra defterini doldurdu. Eren, ayrıca merkezin eğitim faaliyetleri ile ilgili merkezin Başkanı Yasin Öktem ve öğretmenlerden bilgi aldı.

Burada kısa bir konuşma yapan YTB Başkanı Abdullah Eren, “Gençleri geleceğe sağlam bir zeminde hazırlamak için dernek ve sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var ve Lale Eğitim Kültür Merkezi de bunlardan birisidir” dedi.

Eren, yurtdışındaki Türk derneklerini desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Öktem ise Eren'e bir plaket hediye etti. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ziyaret sırasında Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin, Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Murat Demirkan da hazır bulundu.

YTB Başkanı Eren Paris temasları kapsamında Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ve Paris Üniversiteliler Başkan Yardımcısı Stefano Bosi ile de görüştü. Görüşmelerde öğrenci hareketliliğine dair iş birliği imkânları ele alındı. Eren, Paris Başkonsolosluğunda Türk sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya geldi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!