Fransa’da futbol antremanından dönen 13 yaşındaki Türk çocuğuna bıçakla tehdit ederek tecavüze yeltenen, daha sonra ise direnmesi üzerine küçük çocuğu ağır yaralayarak olay yerinden kaçan 32 yaşındaki Gregory Mestre, daha sonra aynı bölgede 11 yaşındaki başka bir çocuğa bıçak tehdidiyle tecavüz ettiği gerekçesiyle hakim karşısına çıktı.

Olayın gerçekleştiği Fransa’nın kuzeyindeki Charleville-Mézières’de görülen davada, 20 yıl ile yargılanan sanık, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak hakim, sapığın cezasını çektikten sonra da 18 yıl boyunca da sosyal takip altında kalmasını ve tedavi olmasına hükmetti. Sanığın bu karara uymaması durumunda da yeniden 10 yıl boyunca demir parmaklıklar ardına girmesi kararlaştırıldı.

Sapık Mestre’nin Türk çocuğuna yönelik tecavüz girişimi ile ilgili mahkeme sürecinin de gelecek aylarda başlayacağı kaydedildi.

Olay 2014 yılında meydana gelmişti
Fransa’da 2014 yılında Charleville Mezieres şehrinde meydana gelen olayda, futbol antremanından dönen 13 yaşındaki Türk çocuğunu takip eden maskeli sapık, kimsenin olmadığı yerde küçük çocuğa tecavüz girişiminde bulundu. Sapık, elindeki bıçakla küçük çocuğu tehdit ederek tecavüze yeltenirken, çocuğun karşı koyması üzerine hedefine ulaşamadı. Ancak kendisine direnen küçük çocuğun bilekleri ile vücudunun birçok noktasında keserek olay yerinden uzaklaştı. Olaydan sonra Charleville Mezieres’de hastaneye kaldırılan daha sonra da Nancy’ye sevkedilen küçük çocuk, geçirdiği ameliyat sonrası yeniden hayata tutundu. Ancak o dönem polis küçük çocuğa saldıran sapığı yakalayamadı.

11 yaşındaki çocuğa tecavüz etti
Olaydan bir yıl sonra, Türk çocuğunun saldırıya uğradığı bölgede aynı bıçaklı saldırganın bu sefer de 11 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmesi ise dosyanın yeniden açılmasına neden oldu. Olaydan sonra yakalanan 32 yaşındaki Gregory Mestre polis sorgusunda suçunu itiraf etti. Daha sonra ise Gregory’nin Türk çocuğuna da saldıran sapık olduğu anlaşıldı. Polisin fotoğrafını gösterdiği gurbetçi ailenin çocuğu da adamı teşhis etti. Her iki çocuğun elbiselerinden alınan DNA örnekleri de sapığı ele verdi. Bunun üzerine sapık adam tutuklanarak hapise gönderildi.

artı33