Paris Kültür Sanat (PKS) ilk yazılı eserini edebiyat severler ile buluşturdu. Dört şaiirin şiirlerinden oluşan kitabın imza gecesinde adeta izdiham yaşandı. “Dört Adam” kitabında şiirleri bulunan Yavuz Nufel, Sami Dündar, Atilla Ate ve Hasan Ağırdağ, Paris'te yaşayan şiir tutkunları için kitaplarını birlikte imzaladı. 



Şiir gecesinin açılış konuşmasını yapan PKS Direktörü Ali İnan, kültür merkezi olarak ilk yazılı eserleri olan Dört Adam’ı çıkartmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve bundan sonra da PKS olarak kitap çıkarmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Paris’te kara bulutları dağıttılar
Senarist, yazar, şair ve film yapımcısı Sami Dündar, PKS’nin bir şubesinin de İstanbulda olduğunu belirterek, “Bundan böyle kültür sanat adına elinizde ne varsa hayata geçireceğiz. Neyiniz var, neyiniz yok almaya geldik! Şiirileri olanın şiirlerini, hikayeleri olanların hikayelerini, senaryoları olanların filmlerini çekeceğiz. Hiç birşeyi olmayanları da filmlerimizde oynatacağız” dedi 
Dört Adam’ın imza günü etkinliği Yavuz Nufel’in şiir dinletisinin ardından Sami Dündar, Atila Ate ve Hasan Ağırdağ kendi şiirlerini okumalarının ardından sahne alarak davetlilere müzik ziyafeti verdiler.



İmza günü ve şiir dinletisi ile ilgili olarak Şair yazar gazeteci Yavuz Nufel, “ Öncelikle bu işe vesile olan bu gecenin mimarları PKS Müdürü Ali İnan ve Sami Dündar’a teşekkür ediyorum. Atilla Ate ve Hasan Ağırdağ gibi şiir emekçileri ile beni bir kitapta buluşturdular. Bu benim Paris’te ilk dinletim ama son olmayacak. Kara bulutlar dolaşan Paris semalarını şiirle açmaya çalıştık ve başarılıda olduk sanıyorum. Yoksa bu ilgi bu izdiham başka nasıl anlatılabilir ki”

Davetliler ise bu öylesine güzel ve anlamlı bir etkinliğe katılmaktan büyük keyif aldıklarını belirttikleri sözlerinde, “ Paris’in üzerinde son zamanlarda kara bulutlar dolaşıyordu. Bu etkinlikle Paris semlarındaki yoğun sis şiirin sıcaklığı ve aydınlığı ile dağıtılmış oldu” dediler.



©SONHABER.EU