https://youtu.be/KoAnhAnuc3c

Yapımcılığını O3 Medya'nın üstlendiği ve ilk sezonu 10 bölümden oluşan dizi filmin başrollerini Çağatay Ulusoy, Ayça Ayşin Turan, Hazar Ergüçlü, Burçin Terzioğlu, Okan Yalabık ve Saygın Soysal paylaşıyor.

The Protector'ın 14 Aralık'ta ilk bölümünün yayınlanmasının ardından dizi büyük ilgi gördü ve yapım sayesinde oyuncular da dünya listelerinde üst sıralara tırmanmaya başladı.

The Protector- Hakan Muhafız dizisinde Leyla karakterini canlandıran başarılı oyuncu Ayça Ayşin Turan, gösterdiği performansla IMDb Starmetre ve Moviemetre sonuçlarına göre dünyada 11 milyon oyuncu arasında 42'inci olarak Türk oyuncuların yaptığı en iyi dereceyi elde etti. Oyunculuğa aktif olarak 2013 yılında başlayan Turan böylece Türk oyuncular arasında tüm zamanların rekorunu kırmayı başardı.

The Protector'ın ilk bölümünün yayınlandığı hafta sıralamada 1943'üncü olarak popülaritesini artıran Turan, Türk oyuncular içinde de 1’inci oldu.Tüm zamanlar sıralamasında ilk 20.000 isim arasında ise 54 Türk oyuncu yer alıyor.

9 Türk oyuncu bir anda zirveye çıktı
Büyük bir prestij göstergesi kabul edilen IMDb'nin ilk 10.000 ismi arasına, The Protector, uluslararası bilinirliği sebebiyle bir anda tam 9 oyuncusunu birden soktu. The Protector’ın başrol oyuncusu Çağatay Ulusoy 159, Hazar Ergüçlü ise 98’inci sıraya yükseldi.

The Protector ile birlikte Çarpışma dizisinin ve Şampiyon filminin oyuncuları da ilk 10.000 içinde kendilerine yer buldular. Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Farah Zeynep Abdullah gibi isimler de ilk 10.000 isim arasında yer aldı.

IMDb'de 5 milyon proje arasında 10. sırada
The Protector dizi filmi IMDb'de yaklaşık 17 bin oyla 7.8 puana sahip. Socipol'ün verilerine göre, Netflix'in ilk Türk dizisi olarak yayına başlayan Hakan: Muhafız (The Protector), IMDb puanlamasında tüm dünyada 5 milyon proje arasında 10. sırayı alarak tüm zamanların en iyi sıralamasına sahip Türk yapımı olma rekorunu geliştirdi.

Netflix Uluslararası Yapımlar Başkan Yardımcısı Kelly Luegenbiehl, The Protector ile ilgili olarak "Etkili bir hikaye, dünyanın herhangi bir yerinde, birbirinden çok farklı seslerle üretilebilir. The Protector da yaratıcı hikaye anlatımının coğrafi sınır tanımadığını ve Netflix’in yerel bağlamı güçlü öykülere büyük önem verdiğini gösteriyor" diye konuştu.

Daha önceden Tims Prodüksiyon tarafından yapımı üstlenen Muhteşem Yüzyıl televizyon dizisi Orta Doğu, Balkan ülkeleri ve Türki cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkede yayınlanmış, yapımda rol alan oyuncular dünya çapında tanınır hale gelmişti.

130 milyonu aşkın abonesi olan Netflix, eğlence amaçlı çevrimiçi film içeriği sağlayan dünyadaki en büyük platform olma özelliliğini taşıyor. Türk oyuncuların ve yapımların bu tarz platformlarda yer alması, internet ortamının en geniş sinema ve televizyon endüstrisi arşivini barındıran IMDb'nin verilerini de etkiliyor.