İşte, 2018'de en çok ziyaret edilen 10 ülkeyi sıraladık. Hollanda ilk on'a girmesede 17 milyon nüfuslu ülkeyi yılda 18,5 milyon kişi ziyaret ediyor...

1 Fransa – 82.6 milyon ziyaretçi
Paris'te en çok Eyfel Kulesi, St. Tropez, Chamonix ve Versay Sarayı ziyaret edildi.


2 İspanya – 75.6 milyon ziyaretçi
Elhamra, Cordoba Mezquitası, Barselona'daki Sagrada Familia ve İbiza adası, İspanya'da en çok ziyaret edilen yerler arasında...


3 Amerika Birleşik Devletleri – 75.6 milyon ziyaretçi
ABD'de en çok ziyaretçi alan yerleri Büyük Kanyon, Manhattan, Yellowstone Milli Parkı ve San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü oluşturuyor.


4 Çin – 59.3 milyon ziyaretçi
Xi'an'daki Terracotta Ordusu, Pekin'deki Yasak Şehir ve Guilin'deki Li Nehri, Çin'in en gözde mekanlarının yalnızca birkaçı...


5 İtalya – 52,4 milyon ziyaretçi
İtalya'ya gelen turistler, Roma'daki Kolezyum, Venedik'teki Büyük Kanal, Floransa Katedrali ve Pompeii'yi ziyaret etmeden gitmiyor.


6 Birleşik Krallık – 35,8 milyon ziyaretçi
Londra, İskoçya Yaylaları, Stonehenge ve Edinburg, Birleşik Krallık'ta en çok ziyaret edilen yerlerin başını çekiyor.


7 Almanya – 35,6 milyon ziyaretçi
Berlin'de bulunan Brandenburg Kapısı, Köln Katedrali ve Neuschwanstein Şatosu, Almanya'nın en gözde mekanları arasında yerini koruyor.


8 Meksika – 35.0 milyon ziyaretçi
Teotihuacán tapınağı ve Yucatan Yarımadası'ndaki Chichen Itza, Meksika'da turistlerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya kalıyor.


9 Tayland – 32,6 milyon ziyaretçi
Tayland'a gelen ziyaretçiler, Phi Phi Adaları, Phang Nga Koyu ve Bangkok'daki Büyük Saray'ı görmeden gitmiyor.


10 Türkiye – 30 milyon ziyaretçi
Dört bir yanındaki tarihi ve tabiatıyla listeye girmeyi başaran Türkiye'de, en çok ziyaret edilen mekanları İstanbul, Kapadokya, Efes, Bodrum ve Side oluşturuyor.


Hollanda - 18,5 milyon ziyaretçi
Deniz seviyesinin altında seyreden ülke toprakları gözle görülebilir bir farkı ortaya koyarken, hangi şehre giderseniz gidin karşılaşacağınız yel değirmenleri, arabalardan daha fazla yoğunlukta olan bisikletler ve rengarenk laleler Hollanda’yı simgeleyen detaylar arasında yer alıyor.
Hollanda ilk on'a giremesede 17 milyon nüfuslu ülkeyi yılda 18,5 milyon kişi ziyaret ediyor...


WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!