Haber: Figen Arslan / Rotterdam

Rotterdam Class Palace’da, Hollanda Yemen Gönüllüleri tarafından “Yemen İnsanlığa Muhtaç” ismiyle düzenlenen organizasyona yaklaşık 700 kişi katıldı. Burak Tanrıverdi’nin Kuran tilavetiyle başlayan program, Grup Gökkuşağı’nın sevilen ilahileri seslendirmesiyle devam etti.

İngiltere’de yaşayan, Suriyeli bir iş insanı olan Ahmet el Hac yaptığı konuşmada “Avrupa’da kendi kimliğinize sahip çıkıp, yardıma muhtaçlara yardım elinizi uzattığınız için kendinizle gurur duyun” dedi.

Ardından Mahmut Bozbağ kürsüye geldi. “Müslümanlar asıl görevlerini bırakıp birbirleriyle uğraşıyorlar. Birbirlerini hunharca öldürüyorlar. Yemen’de gayrı müslimler savaşmıyor. Ölenler, ağlayanlar, mağdur olanlar hep müslümanlar. Yemen’de açlıktan ölenler açlıktan ölmüyorlar, aç bırakıldıkları için öldürülüyorlar. Hayvan haklarını savunanlar, insanlar ölürken sessiz kalıyorlar. Rabbim Türklere, ümmete umut olmayı nasip etsin.”dedi.

Sadakataşı Derneği’nin Yemen’de “Yemen ellerinde ölüm var” sloganıyla yaptıkları insani yardım çalışmalarından oluşan bir video gösterildi.
Sadakataşı Derneği direktörü Kemal Özdağ “İman edenler, hicret edenler, bir de onlara yardım edenler yok mu? Onlar işte kurtuluşa erenlerdir. Onlar için bol mağfiret ve rızk vardır” ayetini okuyarak konuşmasına başladı.

Bir insanlık dramına dünya hâlâ sessiz. Yemen, 2015 yılından beri iç savaşın pençesinde boğuşuyor. Onbinlerce insan canından oldu. Her 10 dakikada 1 çoçuk açlıktan ölüyor. Salgın hastalıklardan dolayı 50 bin hasta sağlık hizmeti bekliyor diyerek konuşmasını bitirdi.

Asude Moda’nın sahibi Asuman Eroğlu Göl yaptığı konuşmada afişe dikkat çekerek “Afişte ‘Yemen İnsanlığa muhtaç’ yazıyor. Bu bizim insanlığımızın imtihanıdır. Biz Veysel Karani ilahileriyle büyüdük. Üveysler yardıma muhtaç. Şimdi sıra bizde, insanlığımızı gösterme vakti.”dedi.

Ömer Atıf hazırladığı tek kişilik tiyatro gösterisinde, seslendirdiği nağme ile insanların gözlerini doldurdu.

Konuşma sırası Tuğrul Selmanoğlu´na geldiğinde, farklı yardım kuruluşlarıyla gittiği 40´a yakın İslam Ülkesinde yaşadıklarını kısaca anlattı. “İslam coğrafyasının neresine gittiysem beklendiğimizi gördüm. ‘Türkler gelecek, işgalcileri defedip, bu zulümleri bitirecekler’ diyerek bizleri bekliyorlar. İnşallah, Türkler, Topkapı Sarayı’nda mukaddes emanetlerin arasında bulunan ümmet sancağını yeniden ele alarak, nerede zulme uğrayan, yardıma muhtaç insan varsa onları koruyacak, emperyalist ülkelerin yaptığı planları bozacaklar” dediğinde salonda herkes tarafından alkışlandı.
“Ayyıldızlı bayrağın altında bu vatana bağlı olan herkes Türktür benim için. Türklük, ırk meselesi değil ruh meselesidir,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

© SONHABER.EU

Resimler için Tıklayın