Noel tatili de olması dolayısı ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kahvaltı proğramına UETD Hollanda Başkanı Turan Atmaca, UID Genel Merkez Teşkilatlanma Başkanı Mustafa Aslan, UID Genel Merkez MKYK üyesi Kenan Aslan, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz, Din İşleri Ataşesi Ali Parlak ve çok sayıda iş adamı, STK temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Turan Atmaca, kahvaltıda konuşmasına tüm şehitleri anarak başladı. Kahvaltıdan elde edilen gelirin 10 bin avro olduğunu ifade efen Atmaca, Hollanda’nın diğer bölgelerde toplanacak para ile birlikte en kısa zamanda Yemen’deki kardeşlerimize bizzat ulaştıracaklarını söyledi. Ayrıca 15 ay önce de Arakan’a yardım götürdüklerini söyledi ve Hollanda’da toplanan yardımların Kızılay’ın hesabına yatırılacağını belirtti.

Yemen’de yaşanan dramı gözler önüne seren kısa bir film izlenmesinin ardından T.C. Rotterdam Başkonsolosu Aytaç Yılmaz bir konuşma yaptı.

Aytaç Yılmaz, “Biz çok önemli ecdadın mirasçısıyız.Mağdur ve mazlum ülkeler başlarını kaldırdığında Türkiye’den başkan ülke görmüyor”dedi. Yemen’in açlıktan daha büyük sorununun uyuştucu kullanımı ve bağımlılığı olduğunu vurguladı.

Daha sonra Bade Vakfı yönetim kurulundan Zeynep Yılman ilik donörü olma konusunda kahvaltıya katılanlara bilgi verdi.

Kaynak:Başka Haber