Hollanda Türk Federasyon bağlı Mescid-i Aksa Teşkilatı Başbuğ Alparslan Türkeş'i Anma etkinliği gerçekleştirdi

Başbuğ Alparslan Türkeş, vefatının 22. Yıldönümünde Mescid-i Aksa Teşkilatı salonunda geniş katılımlı bir toplantı ile anıldı.

Anma proğramına Hollanda Türk Federasyon genel muhasip, Mescid-i Aksa Teşkilat başkanı ve eski baskanları ile çok sayıda davaya gönül vermiş ülküdaşlar, Gençlik kolları, Kadın kolları katıldı.

Alpaslan Türkeş'in aziz hatırası ve ruhu için Mescid-i Aksa camii Hocamızın Kuran'ı Kerim Tilaveti ve duaları ile program başladı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ve bütün şehitlerimiz için saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Teşkilat Başkanı iskender Gürişik yaptı.

Gürişik, Türkün son Başbuğ'u Alparslan Türkeş Bey'i anmak için bu gün burada toplandık. Başbuğ tüm hayatını Türk milletine adamış ve ona hizmet etmekle geçirmiştir. Davasından ve ülküsünden vazgeçmemiştir. unutmayacağız unutturmayacağız" dedi.

Hollanda Türk Federasyon Genel Muhasip Saadettin Şimsek, Alparslan Türkeş’in Dünya Türklüğüne ve özellikle davaya vermiş olduğu önemden bahsetti.

Simsek, Ülkücülerin ana karargahı Federasyonumuz ve teşkilatlarımız diyerek, katılanları selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Başbuğlar ölmezin birlikte söylendiği gecede Bozok Genclik kollarının sunumu siir ve Başbuğun sözleri ile asenaların sunumu ve video gösterisi duygu dolu anların yaşanmasına vesile oldu

Sinevizyon sunumundan sonra Başbuğ anma gecesi programı son buldu

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun,

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!