2017 yılında Hollanda’da yaşanan ve pek medyada yer bulmayan olayın kahramanın bir Türk olduğu ortaya çıktı! Hollanda’nın Amsterdam şehri Geuzenveld bölgesinde yaşayan Ekrem Karadeniz’in komşunun evinde yangın çıktı. Komşularının hayatından endişe eden Karadeniz İtfaiye ve ambulanslar henüz yoldayken canını hiçe sayarak yangın çıkan eve başına ıslak havlu sararak girdi! Önce baygın olan kadını alıp çıkarttı, ardından tekrar yanan eve girerek evin beyini kurtardı! Bu da yetmezmiş gibi içeride başka kimse olabilir endişesiyle yanan eve tekrar girerek hayatını riske eden Karadeniz’de yangından etkilendi! Bina alev ve duman içindeyken gelen ambulans evden çıkartılan iki kişi ve Karadeniz’i de hastaneye kaldırdı.

KAHRAMANLIK ÖDÜLÜ ALDI
Olaydan iki gün sonra Polis ekiplerinin kendisine ulaştığı Ekrem Karadeniz’e iki kişinin hayatını kurtardığı için teşekkür edildi. Ardından Emniyet Müdürü, Hollanda Kara Kuvetlerinde görevli subay olan Ekrem Karadeniz’e komutanları eşliğinde teşekkür etti.

Karadeniz’e, kendi hayatını hiçe sayarak İki insanın hayatını kurtardığı için Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema tarafından 11 EKİM 2018 TARİHİNDE Uluslararasi Kahramanlık Madalyası takdim edildi. (Bu madalya, hayat kurtaran ya da ciddi bir girişimde bulunan insanlara verilen bir kahramanlık ödüldür.)

Hakkında yaptığımız araştırmalarda Karadeniz’in 90 yaşında ki dedesi İsmail Karadeniz Meşhur Kunuri Savaşına katılmış bir Kore Gazisi. Büyük dedesi ise Çanakkale, Yemen ve İstiklal Gazisi. Ekrem Karadeniz bunlari 2013 yılında trt türk te yayınlanan ”Benim Hikayem” adlı programda anlatmıştı.

Kaynak:Habervakti