DÜNYA Göçmenler Günü dolayısıyla Bursa Göç Tarihi Müzesi’nde 21 Aralık 2018 tarihinde açılışı yapılan ‘Anadolu’dan Avrupa’ya bir göç hikâyesi’ isimli fotoğraf sergisi, dramatik senaryosu ile ziyaretçilerinden tam not aldı. Avrupa’ya işçi olarak gelen gurbetçilerin hikâyelerinin fotoğraflarla anlatıldığı sergi, yurtdışındaki Türklerin göç serüvenine ışık tutuyor.

Sergide 1960’lı yıllarda başlayan Avrupa’ya göçü, bu göç sırasında ve sonrasında yaşanan hasret, hüzün ve umudun harmanlandığı hayat kurgusu, çarpıcı fotoğraflarla gözler önüne seriliyor.

Sergide teşhir edilen fotoğrafların hikâyelerine de yer veriliyor. Almanya, Belçika, Avusturya, Hollanda, Fransa ve daha birçok Avrupa ülkesine gelen Türklerin yaşadığı zorlukların ve umutlarının duygulu bir dille anlatıldığı sergide dönemin şartlarını gösteren gazete kupürleri de yer alıyor. Sergi 28 Şubat 2019’a kadar görülebilir.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın













İHA