Halil Uygun / Brüksel

Belçika'nın Valon kesiminde arabanın motoru çalıştığı esnada, araba içinde kimsenin bulunmadığı takdirde 50 avro para cezası mevcut olmakta. Pastaneye veya ekmek almaya hiç fark etmez arabanın motoru çalıştığı esnasında araba içinde hiç kimsenin bulunmamasının cezası 50 avro olmakta.
Bu cezanın uzun zamandır Valon bölgesinde olmasına rağmen hep göz yumulmuştu.

Fakat 1 Mart'tan itibaren Valon bölgesinde arabanın motoru çalıştığı esnada arabada hiç kimsenin bulunmaması nedeniyle 50 avro para cezası kesilecek. Araba sürücüsü havaların dondurucu olması nedeniyle kapısının önünde araba motorunun ısınması için çalıştırdığı esnada arabasında olmadığı takdirde de 50 avro para cezasını tabi tutulacak. Valon Bölge Hükümeti Çevre Bakanı Carlo Di Antonio, "50 avro para cezasını ödemeyenler ve ödemek istemeyenler için ceza 130 avroya çıkabilmekte. Amacımız hava kirliliğin önüne geçmektir" dedi.

İngiltere'de aracıyla bir su birikintisinin içinden geçerek yoldan geçen yayaları veya bisiklet sürücülerini ıslatan sürücüler 100 ila 5.000 pound (116 ila 5.800 avro) arası para cezası ve üç ceza puanı riskiyle karşı karşıya kalmaktadır.

İngiltere'de aynı zamanda araç kullanırken kucağında bir evcil hayvan bulundurulması yasaktır. Yine İngiltere'de yolda giderken ani idrar ihtiyacını gidermek zorunda olan sürücüler idrarını sadece aracının sağ arka tekerine yapabilirler. Arka sağ tekerinden farklı bir yere idrarını yapmak bir suç olarak kabul edilir ve karşılığında 80 pound (93 avro) para cezası vardır.

İspanya'da ayağında parmak arası terlikler ile araç kullanmak, kolunu veya vücudunun diğer bir kısmını camdan çıkarmak ve otomobilini halka açık yollarda yıkamak için de ceza kesilmekte.
Ancak en garip kural ister şapka olsun ister kulaklık, kulaklarınızı kapatan herhangi bir şey giymek yasaktır.

Fransa'da, tüm sürücülerin arabada bir alkol test cihazı bulundurması gerekiyor. Ancak şu anda bu sadece öneriliyor ve henüz bir kural değildir.

Kesinlikle bulunması gerekenler: bir flüoresan yelek, bir uyarı üçgeni, büyük farlar için yedek lambalar ve ilk yardım çantası.

Rusya'da Moskova polisi, bir arabanın 'çok kirli' olduğunu değerlendirdiğinde sürücüye para cezası kesebilir. Kirlilik ölçüsünü belirlemek tamamen görevliye bağlıdır.

Ayrıca, Hollanda ve İngiltere'de araç plakanız kirden dolayı okunamıyorsa para cezası alabilirsiniz.

Almanya'da genelde otobanda giderken istediğiniz kadar hız yapabilirsiniz fakat duraklamak yasaktır. Benzinin bitmesi de acil durum olarak kabul edilmiyor.

Çünkü sürücünün sorumsuzluğu olarak nitelendiriliyor ve ciddi anlamda para cezası vardır. Bazı durumlarda sürüş yasağı bile alabilirsiniz.

İsviçre'de pazar günleri araba yıkamak yasaktır, çünkü çok fazla ses ve gürültü yapılması istenmiyor. Medeniyet bu olsa gerek.

Danimarka'da şoförler araçlarıyla hareket etmeden önce, arabalarının altında uyuyan çocukların bulunmadığından emin olmak için aracının alt tarafını kontrol etmek zorundalar.

© SONHABER.EU Haberlerin tüm hakları Son Media Groep'a aittir, izinsiz kullanılamaz.