Kongreyi Divan Başkanlığına seçilen Türk Federasyon Genel Sektreteri Erim Uğurlu yönetirken, Üyeliklerine ise Türk Fedrasyon Genel Muhasibi Saadettin Şimşek ve Soest Türk Ocağı Başkanı Baki Emektar getirildiler. Mali ve Faaliyet raporlarının okunması sonrasında seçime geçildi.

Amsterdam Mescid-i Aksa Camii dingörevlisi Mehmet Çaylak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan Kongreye Hollanda Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon’u Genel Başkanı Murat Gedik, Türk Federasyon’a bağlı teşkilat başkanları, Kadın ve Gençlik Kollarının yanısıra Camii üyeleri katıldı. Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilatının 15. Olağan Kongresine, İskender Gürışık Başkanlığında tek liste olarak girildi.

Hollanda Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyon’u Genel Başkanı Murat Gedik’in katıldığı devir teslim töreninde Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilatı başkanlığı görevini yürüten Şuayp Koçak bayrağa sarılı Kuran-ı Kerim’i öperek görevini yeni başkan İskender Gürışık’a devretti.

Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilat’ının eski başkanlarından Celal Arslan, Yılmaz Işık, Necmi Çelik ve Musa Arslan’ın da hazır bulunduğuı törende bir selamlama konuşması yapan Şuayp Koçak, örnek teşkil edecek birçok faaliyetin altına imza attık. Beni yalnız bırakmayan çalışama arkadaşlarıma tek tek teşekkür eder ve şükranlarımı sunarım. Aldığı bayrağı daha da ileriye götüreceğinden şüphem olmayan İskender başkanımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Katılan Üyelerinde oy birliği ile Başkanlığa seçilen İskender Gürışık yaptığı teşekkür konuşmasında, birlik ve beraberliğin önemine vurğu yaparak şunları söyledi: ‘’ Ülkücü olmanın şeref ve gururunu taşıyan; Türk-İslam Ülküsüne Gönül Vermiş Yiğit Bozkurtlarım, Asenalarım... Hepiniz; bu anlamlı ve kutlu kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Öncelikle bana bu kutsal görevi layık gören Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanımız Sayın Murat Gedik Bey’e ve siz değerli teşkilat üyelerimize teşekkür ederim. Tertemiz aldığım bu görevi layığı ile yerine getirmeye çalışacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bugüne kadar emeklerinden dolayı uzun yıllar birlikte hizmet veren dava arkadaşlarıma ve Teşkilat Başkanımız Şuayp Koçak’a teşekkür ederim.

Şu andan itibaren bayrak bana devredildi. Şahsıma emanet etmiş olduğunuz bu şerefli bayrağı daha yukarılara çekmek için ben ve arkadaşlarım gece ve gündüz demeden hep birlikte çalışacağız. Ne kadar zor ve kutsal bir görev aldığımızın farkındayız. Çalışma arkadaşlarım ile beraber hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Birlik ve beraberlik içinde tek yürek olarak, elele çalışacağız. Ben yerine biz olacağız. Bugüne kadar Teşkilatımıza emeği ve hizmeti geçmiş tüm başkanlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum, onları çalışmalarımıza destek olmaya çağırıyorum.

Mescid-i Aksa Teşkilatımız kurulduğu günden bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonrada Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in yolunda, liderimiz Devlet Bahçeli’nin emrinde faaliyetlerini sürdürecektir. Allah yar ve yardımcımız olsun. ‘’ diyerek sözlerini bitirdi.

Amsterdam Mescid-i Aksa Teşkilatı’nın 15. Olağan Kongresi sonunda üyelere hitap eden Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik yeni görev üstlenen ülkücüleri tebrik ederek, Hollanda’nın ‘’Kaderi’’ne ortak olduklarını dile gitirdiği konuşmasında, önümüzdeki Eyalet ve Avrupa Parlemantosu seçimlerinin önemine de dikkat çekerek herkesin üzerine düşeni yapmasını ve mutlaka sandığa gidilmesini istedi.

Gedik:’’ Ülkücülerin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikleri müddetçe güzel işlere imza atabilecekler. Daha güzel günler için hep birlikte elimizden geldiği kadar calışacağız. Teşkilatımızın yaptığı güzel çalışmaları devam ettireceklerinmden hiç şüphem yoktur. Dün olduğu gibi, bugün ve yarın hep beraber yürüyeceğiz.

Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bizler Kadere inanan kişileriz, fakat her şeyi de kader olduğunu kabul etmeyiz. Mezhep İmamlarımızdan; İmam-ı Azam, İmam Maturidi ve Hoca Ahmet Yesevi'nin açmış oldukları kutlu yolda, akıl ve mantığımızıda yürüterek milletimize nasıl bir hizmet götürebiliriz düşüncesiyle, Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmalıyız.

Türk milletinin neferleri olarak, Türk milliyetçiliğini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açmış olduğu Kuvay-ı Milliye ruhunu benimseyen kişiler olarak, nerede bir Türk'ün derdi varsa, sıkıntısı varsa oralarla ilgilenmek, oralara yardım elini uzatmak bizim boynumuzun borcu olmalıdır.

Merhum Başbuğumuzun hayatı, fikirleri, çilesi ve mücadelesi bizlere örnek olacaktır. Gençlik yıllarından beri Milliyetçi-Ülkücü Hareketin içinde olmuş değerli liderimiz bizlere hep örnek olmuştur.’’dedi.

Murat Gedik son olarak yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı Şuayıp Koçak’a ve ekibine teşekkür ederek, göreve yeni seçilen İskender Gürışık ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

Kongre' Disiplin ve Denetleme heyetinin seçilmesinden sonra, çiçek takdiminin ardından sona erdi.


WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!