NÜRNBERG Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Alexandra Federl tarafından yapılan açıklamada, Sandreuth semtindeki İndustrie caddesi üzerinde bulunan 11 numaralı binada henüz nedeni bilinmeyen nedenlerden dolayı sabaha karşı yangın çıktığı, yangının hızla yayılması sonucu 34 yaşındaki bir kadın ile yaşları 4-7 arasında değişen 4 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Binada bulunan diğer 4 kişinin de ağır şekilde yaralanarak hastaneye kaldırığı açıklandı.

Cumartesi sabah saat 03.00’te meydana gelen yangının çıkış nedeni hakkında bir açıklama yapmanın henüz erken olduğunu ve konuyla ilgili kriminal ekipler tarafından olay yerinde inceleme başlatıldığını belirten Federl, binanın kullanılamaz durumda olduğunu söyledi.

BOŞNAK ASILLI AİLE
Yanan binanın yanındaki Alanya ekmek fırınında çalışan Sezgin Yılmaz ile firmanın şoförü, yangını fark ettiklerinde hemen polis ve itfaiyeye haber verdiklerini söyledi.

Evin içinden feryatların yükseldiğini ve alevlerin her tarafı sardığın belirten fırın çalışanları, itfaiyenin gelerek yangına müdahale ettiğini söyledi. Fırın sahibi Cihan Güroğlu ise evde yaşayanların Boşnak asıllı ve Türkçe bildiklerini söyledi. Güroğlu, “Evden gece ve gündüz sürekli kavga sesleri geliyordu” dedi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!