ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'nin ilk spor kolejini Antalya'da açacaklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde takım halinde şampiyon olan Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Takımı'nın sporcuları, verdiği destekten dolayı Türel'e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette yaptığı konuşmada, güreş takımının yakaladığı başarıyla iftihar ettiğini belirten Türel, "Hepinizi şampiyon güreşçiler olarak görüyorum. Benim hayalim bütün boylarda bizim sporcularımız yarışsın, birinci de ikinci de bizden olsun. Amacımız kendi sporcularımızı yetiştirmek. 10 sene önce bu işe ciddi bir yatırım yapmaya karar verdiğimde 70 kişilik bir güreşçi ordumuz vardı. Hayalimiz, şu anda takımımızda büyük umut vaat eden Batu, Hakkı ve Nail gibi sporcularımızı yetiştirip yukarılara çıkarmaktı. Kırkpınar’da beş arkadaşımız birincilik kazandı. Ancak her boydan birincilik almalıyız. Hedefimiz hep birincilik olmalı, ikincilik bizlere yakışmaz." ifadelerini kullandı.


- Antalyaspor Koleji kurulacak

Güreş altyapısına önem verdiklerini vurgulayan Türel, Serik'te bir kamp merkezinin tamamlandığını, Orman Bölge Müdürlüğündeki spor salonu projesinin yakında ihaleye çıkarılacağını aktardı.

Türel, projede güreş, basketbol, voleybol ve hentbol için ayrı salon planlandığını belirtti.

"Türkiye'nin ilk spor kolejini Antalya'ya kazandıracağız." diyen Türel, kolejin, spor akademileri ve liseleri ile karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Dünyada sadece Ajax, Barcelona ve Partizan kulüplerinin sporcularını kolejle yetiştirdiğini anlatan Türel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Araştırdık, en iyisi Partizan'ın kolejiymiş. Biz onlardan da daha iyisini yapacağız. Öncelikle 5 yaşındaki çocuğu eğitmeye başlayıp kan ve kemik testi yapıyorlar ve vücut yapısı inceleniyor. Çocuklar sonra yetenek testine tabi tutuluyor ve 5 yaşında koleje giriyor, gıdasından eğitimine kadar en kaliteli eğitimi alıyor. Dünyaca ünlü futbolcu Messi 13 yaşında Barcelona'nın yetenek sınavına girip spor kolejine gidiyor. Orada da yetişip dünya yıldızı Messi oluyor. Sporcular hem ilmi hem de sportif eğitim ve ahlakı ile yetişiyor."

Türel, spor kolejinin güreş, futbol, yüzme, basketbol, atletizm ve cimnastik gibi branşlarda eğitim vereceğini, isminin de "Antalyaspor Koleji" olacağını kaydetti.