ANKARA (AA) - MUSA SAMUR - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda 81 kiloda ringe çıkacak 23 yaşındaki Mehmet Nadir Ünal, boksa başlamadan önce hafta sonlarında semt pazarında çalıştığını söyledi.

Milli boksör Mehmet Nadir, hayatı, spora başlaması, Rio ve sonrasındaki hedeflerine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Spora 12 yaşında başladığını ve 2 yıl futbol oynadıktan sonra bir yakınının tavsiyesiyle ringe çıktığını ifade eden Mehmet Nadir, "Zaten boks filmleri izliyordum. Özellikle Slyvester Stallone'nin Rocky filmini çok seviyordum. Boks tutkusu, merakı vardı. İlk 2-3 sene pek ciddi yapmadım. Daha sonra milli takımla iş ciddiye bindi." diye konuştu.

Boksa ciddi anlamda 17 yaşında başladığını, daha önce aralar verse de son 5 senedir yoğun çalıştığını dile getiren Mehmet Nadir, "Milli olduktan sonra boks hayatım oldu. Boks, Türkiye'yi temsil etmek bir yerlere gelebilmek adına benim için çok önemli." dedi.


- "Boksla geçinmek zor"


Mehmet Nadir, sadece boksla geçinmenin zor olduğunu belirterek, ilk başladığı zamanlarda maddi şartlar nedeniyle kendisini boksa veremediğini ifade etti.

"Hafta sonları semt pazarlarında çalışıyordum." diyen Mehmet Nadir, şunları kaydetti:

"Pazarda ufak tefek işler yapıyordum ama ben satma işlerinden anlamam. Boks yapmaya başlamadan önce semt pazarında karpuz atıp, kasa taşıdım. Kamyon yüklüyordum, karpuz atıyordum, portakal kasalarını taşıyordum. Daha sonra boksta bir yerlere gelmeye başladım. Az da olsa para kazanmaya başlayınca tamamen boksa yöneldim. Boks da beni iyi noktalara taşıdı. Boks amatör bir spor dalı olduğu için hayatını bu spordan kazanmak çok zor, çok uzun bir süreç. Ülkeyi uluslararası arenalarda temsil edemeyen futbolcular, basketbolcular, voleybolcular kadar değerimiz yok, ilgi göremiyoruz. Şehir takımlarında oynuyorlar, olimpiyat sporcusuyum, onların yarısı kadar maaş alamıyoruz. Bir futbolcu, bir voleybolcu kadar değerimiz yok."


- "Rio'da savaşacağız"


Olimpiyatlar için Kastamonu'da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirten Mehmet Nadir, "Çok iyi çalıştım, ilk 15-20 gün çok yoğundu. Son 4-5 gün çok yoğun geçti ama Rio için hazır hali geldik." dedi.

Olimpiyat ringe çıkacak bütün milli boksörlerin madalya için "dövüşeceğini" vurgulayan Mehmet Nadir, "Elimden gelenin fazlasını yapacağım. İnşallah altın madalya getireceğim. Mücadelem, Rio'dan sonra da devam edecek. Sonuç ne olursa olsun sonuna kadar çalışacağım. Olimpiyatlardan sonra da devam, durmak yok." diye konuştu.