RIJEKA (AA) - Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez bir üst tura yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi'ne üst üste ikinci kez katılan turuncu-lacivertliler, Rijeka ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak adını play-off turuna yazdırdı.

Medipol Başakşehir'in, play-off turundaki rakibi yarın UEFA'nın Nyon'daki merkezinde gerçekleştirilecek kura çekimi sonrasında belli olacak.

Turuncu-lacivertliler bu turu da geçmesi halinde gruplarda mücadele elde etme hakkını kazanacak.


- İlk deplasman golleri Visca'dan

Avrupa kupalarındaki dördüncü maçına çıkan Medipol Başakşehir'in deplasmandaki ilk golü Boşnak futbolcusu Edin Visca'dan geldi.

Bu gol aynı zamanda turuncu-lacivertlilerin Avrupa'daki ikinci golü olarak kayıtlara geçti.

Rijeka filelerini iki kez havalandıran Visca, Medipol Başakşehir'in Avrupa'daki en golcü futbolcusu da oldu.

Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki ilk golünü Brezilyalı futbolcusu Doka, geçtiğimiz sezon İstanbul'daki maçta Hollanda temsilcisi Az Alkmaar'a atmıştı.


- Abdullah Avcı'dan oyuna müdahale

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımının ikinci yarıdaki durağan oyunun değiştirebilmek için 64. dakikada iki değişikliğe birden gitti.

Doka ve Uğur Uçar'ı kenara alan Avcı, Cengiz Ünder ve Cenk Ahmet Alkılıç'ı oyuna sürdü. Oyuna sonradan giren 19 yaşındaki Cengiz Ünder, Visca'nın ikinci golünde asisti yapan isim oldu.


- İkinci yarıda gergin anlar

Karşılaşmanın 78. dakikasında Emre Belözoğlu rakibiyle girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Gavranovic ve Mitrovic yerdeki Emre'ye müdahale edince iki takım oyuncularının da içinde olduğu gergin anlar yaşandı.

Yaklaşık iki dakika duran oyunun ardından Rumen hakem Marius Avram, Gavranovic'e sarı kart gösterdi.


- Medipol Başakşehir 4. maçında da kazanamadı ama turu geçti

Rijeka ile golsüz berabere kalan Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarındaki dördüncü maçında da galibiyetle tanışamadı ama turu geçmeyi bildi.

Tarihinde ilk kez geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden turuncu-lacivertli ekip, 3. ön eleme turunda Hollanda'nın AZ Alkmaar ekibine iki maçta da yenilmişti.

Rakibiyle Hollanda'da oynanan ilk maçı 2-0 kaybeden Medipol Başakşehir, İstanbul'daki rövanşta ise sahadan 2-1 mağlup ayrılmıştı.

Medipol Başakşehir, Rijeka ile İstanbul'da oynadığı maçta da sahadan 0-0'lık eşitlikle ayrılmıştı.


- Maç sonunda büyük sevinç

Medipol Başakşehirli futbolcular maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Turuncu-lacivertli futbolcular, tribünlerde yer alan az sayıdaki Türk taraftarla galibiyeti kutladı.

Türk bayraklarıyla tribünlerde yer alan Medipol Başakşehirli taraftarlar da uzun süre futbolcuları ayakta alkışladı.

Rijekalı taraftarlar da maçın bitiminin ardından bir süre daha tribünde kaldı ve kendi futbolcularına destek verdi.