ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) koordinesinde, 28 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası yarın başlayacak.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karate Federasyonu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Çelebi Spor Kulübü ile ortaklaşa organize ettikleri ve bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Palandöken Karate Şampiyonası'nın 4-7 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

Şampiyonanın hazırlıklarının tamamlandığını anlatan Taşkesenligil, 28 ülkeden yaklaşık 2 bin 500 sporcunun katılacağı organizasyonda Erzurum'dan 100 sporcunun mücadele edeceğini belirtti.

Taşkesenligil, şampiyonanın önemine işaret ederek, "Sporcularımız şampiyonaya yoğun şekilde hazırlanıyor. Karatenin kalbi Erzurum'da atacak. Turnuvanın yapılacağı Palandöken iki bin kişilik Buz Hokeyi Salonu'nun buzunu eritip turnuvaya hazır hale getireceğiz. Turnuvaya yaklaşık 28 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu katılacak ve bunlardan 750'si yabancı ülkelerin sporcuları." diye konuştu.

Erzurumlu karatecilerin şampiyonada başarılı olacağını vurgulayan Taşkesenligil, şunları aktardı:

"Sporcularımız maksimum derece madalya alacaklar. Bu yıl hedefimiz birincilik. Hiç olmasa Uluslararası Palandöken Şampiyonası'nda ilk 3. sırada yerimizi almak istiyoruz. Spor olarak 43 branşta faaliyet gösteriyoruz, karate ise en iyi olduğumuz spor branşlarından birisi ve karateyi önemsiyoruz. Hak ettiği yere de taşımak istiyoruz."

Organizasyonun Genel Koordinatörü Ahmet Çelebi de şampiyonaya şu ana kadar 28 ülkenin kayıt yaptırdığını ifade ederek, bu sayının artabileceğini söyledi.

Şampiyonaya 30 ülkenin katılmasını beklediklerini belirten Çelebi, organizasyona Türkiye'nin birçok ilinden de sporcuların katılacağını kaydetti.

Çelebi, şampiyonaya çok sayıda sporcunun katılacağını anlatarak, şunları ifade etti:

"Biz organizasyonumuzu 35 ülkenin katılımıyla yapmayı amaçlıyoruz. Şampiyonaya toplam 2 bin 500 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Erzurum'dan da 100 karateciyle kendi evimizdeki organizasyona katılacağız. Çalışmalarımız 2 aydır aralıksız devam ediyor. Organizasyonda kendini ispatlamış dünyada derece yapmış çok başarılı sporcular var. Bu büyük organizasyonu yaparak Erzurum adına güzel başarılara imza atıyoruz. Geçen sene kulüpler klasmanında Erzurum olarak ikinci olmuştuk, bu yılki hedefimiz birincilik."


- Sporcular altın madalya için çalışıyor


Erzurum'da çalışmalarını sürdüren sporculardan 10 yaşındaki Fatih Çelebi de 2 yıldır severek karate yaptığını belirterek, "Geçen seneki Uluslararası Palandöken Şampiyonası'nda Fransız rakibimi yenerek üçüncü olmuştum. Şimdi hedefim ise şampiyonada birinci olmak." dedi.

Geçen yıl düzenlenen Palandöken Uluslararası Karate Şampiyonası'nda dördüncü olan Ayla Kaplan Altuntaş da birinciliği hedeflediğini vurguladı.

Ayla, bu şampiyona sonrası da Türkiye ve dünya şampiyonalarında altın madalya almak için ter dökeceğini sözlerine ekledi.