Belçika'nın başkenti Brüksel'de önceki gün meydana gelen terör saldırıları sonrası Avrupa ülkeleri, milli maçlarda yaşanabilecek terör saldırılarına karşı teyakkuza geçti.

Özellikle geçen Kasım ayında Paris'te Stade de France'da oynanan Fransa-Almanya hazırlık karşılaşması sırasında stat çevresinde yaşanan terör saldırıları ve bu olaydan 4 gün sonra Hannover kentinde yapılması gereken Almanya-Hollanda maçının bomba şüphesi ile iptal edilmesi sonrası bu tür durumları bir daha yaşamak istemeyen Avrupalılar, güvenlik önlemlerini artırdı.

ÖZELLİKLE 3 MAÇIN ÜSTÜNDE DURULUYOR

Avrupa güvenlik güçlerinin özellikle 3 maç üstünde durduğunu belirten İngiliz basını, bu karşılaşmaların yarın Amsterdam'da yapılacak Hollanda-Fransa, Berlin'de Cumartesi günü oynanacak Almanya-İngiltere ve 29 Mart Salı günü Paris'te yapılacak Fransa-Rusya maçları olduğu belirtildi.

Yarın TSİ 20.45'te Amsterdam Arena'da oynanacak Hollanda-Fransa hazırlık karşılaşması için yoğun güvenlik önlemleri alan Hollandalı yetkililer, metro ve tren giriş çıkışlarını kontrol altına alacak. Ayrıca stadyum çevresine araçların park etmesine izin verilmemesi de gündemde. Fransa Futbol Federasyonu'nun da takım için özel bir koruma ekibi oluşturulduğu belirtildi.

Cumartesi akşamı Berlin'de Almanya ile hazırlık maçı yapacak olan İngiltere'de ise federasyon yaptığı açıklamada herhangi bir güvenlik endişeleri olmadığını söyledi.

İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileri, "Alman makamları ile sürekli irtibat halindeyiz, programımızda ya da güzergahımızda bir değişiklik yapmayacağız. Bizim kendi güvenliğimiz zaten çok sıkıdır" şeklinde konuştu.