KOCAELİ (AA) - KADİR YILDIZ - Felsefesini beğenerek başladığı judoda başarılar elde eden görme engelli sporcu Ecem Taşın'ın amacı, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda podyumun en üst basamağında yer almak.

Milli judocu Ecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor hayatına atletizm ve satrançla başladığını belirterek, atletizmde yaşadığı bazı problemler dolayısıyla yeni bir spor branşı araştırmaya başladığını söyledi.

Spor yapmaya 18 yaşında başladığını ancak babasının rahatsızlığı nedeniyle bir süre ara verdiğini anlatan milli judocu, 2013'ten bu yana spora aralıksız devam ettiğini belirtti.


- "Hedefim altın madalya, ikincilik veya üçüncülük değil"


Ecem, judonun zor bir spor olduğunu ancak emin adımlarla ilerlediğini dile getirerek, "20 yaşından sonra görme engelli oldum. İyi çalışıyorum, antrenmanlarımı eksiksiz yapıyorum. Hocalarım benim vücut ve psikolojik yapıma uygun antrenman programları hazırlıyor. Bu şekilde gelişim sağladık." diye konuştu.

Avrupa ülkelerinde 2013'te yapılan iki ayrı şampiyonada derece elde ettiğini aktaran milli judocu, şunları kaydetti:

"Daha sonra dünya beşinciliği ve yedinciliği, Avrupa üçüncülüğü elde ettim. Özel şampiyonalarda da elde ettiğim çok sayıda madalyam var. Katıldığım önceki şampiyonalara kendimi denemek için gittim. Eksiklerimizi giderdik, tamamen Rio'ya hazırız. Hedefim altın madalya, ikincilik veya üçüncülük değil. Bunun için bu kadar emek harcıyoruz."


- Demiral: "Kürsünün en tepesini bekliyoruz"


Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral da Ecem ile çalışmaya başladığından bu yana sporcusunun görme engelinin daha da arttığını aktardı.

Milli sporcunun, görme kaybındaki duruma göre antrenman programı hazırladığını aktaran Demiral, "Böyle sporcularla çalışmayı seviyorum. Akıllı ve zeki, engelini kendisini motive etmek için kullanıyor. Hiçbir zaman sorun yaşamadık. Programı çok iyi uyguluyor." diye konuştu.

Demiral, bundan sonraki süreçte Ecem'in daha da güçleneceğini vurgulayarak, "Ondan kürsünün en tepesini bekliyoruz. Bireysel gelişim metodu uyguluyoruz. İyi yerlere geleceğini biliyorum." ifadesini kullandı.

2016 Paralimpik Oyunları, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 7-18 Eylül'de düzenlenecek.