Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yaklaşmasıyla birlikte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim kadrosunu belirlemek için yoğun bir çalışma yürütüyor. 62 yaşındaki teknik adamın turnuva öncesi büyük bir sürpriz yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi ses getirecek bir karara imza atmak üzere...

Fransa'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi kadrosunu belirlemeye çalışan Fatih Terim'in forvet hattında Cenk Tosun ve Burak Yılmaz'ın dışında Enes Ünal'ı da dahil edebileceği belirtildi. Tecrübeli teknik adamın uzun süredir Enes Ünal'ı takip ettiği ve genç futbolcunun performansını beğenerek takip ettiği aktarıldı.

Tarihi karar
Fatih Terim'in, Fransa'ya götüreceği kadroya Enes Ünal'ı da dahil edebileceği belirtilirken tecrübeli teknik adam, bu kararı vermesi durumunda tarihe geçecek. Enes Ünal, Euro 2016'da forma giymesi durumunda Avrupa Futbol Şampiyonası'nda forma giyecek en genç futbolculardan bir tanesi olacak. Sezon başında Manchester City'den Belçika'nın Genk takımına, ocak ayında da Hollanda 2.Ligi ekiplerinden Nac Breda'ya transfer olan Enes burada gösterdiği performansla Fatih Terim'İn dikkatini çekmeyi başardı.

11 maçta 9 gol
Enes Ünal, Nac Breda'nın ligde 3. durumda olmasına katkı sağlayan isimlerin başında geliyor. 18 yaşındaki forvet, ocak ayında transfer olduğu Nac Breda takımında 11 resmi maça çıkarken bu karşılaşmalarda 9 gol atmayı başardı. Takımına bir çok maçta 3 puan kazandırmayı başaran Enes, Nac Breda taraftarının da en sevdiği futbolculardan biri oldu.

Manchester City faktörü
Enes Ünal'ı henüz 17 yaşında Bursaspor'dan 3 milyon 200 bin euroya transfer eden Manchester City scoutlarının genç forveti her maç yakından takip ettiği ve kulübe rapor olarak sunduğu aktarıldı. Enes'e yaptıkları yatırımın karşılığını almak isteyen İngiliz kulübünün 18 yaşındaki futbolcunun A Milli Takım'a seçilmesinin bir referans olacağını düşünüyor. Fatih Terim'in de tüm bu faktörleri düşünerek Enes ile yakından ilgilendiği belirtildi. Başarılı çalıştırıcının Fransa'ya götüreceği milli takım kadrosunda 3 forvet olacağı öğrenilirken Enes'in de bu isimler arasında olacağı ifade edildi.

Kaynak Yeni Şafak